Ακονίζουν τα μαχαίρια τους κυβέρνηση και καναλάρχες για τις τηλεοπτικές άδειες…

15:48 1/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Οι περισσότεροι από τους παραδοσιακούς καναλάρχες έχουν πεισθεί ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει τα σχέδιά της για αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Είτε επειδή δεν θα καταφέρει να συγκροτήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, είτε επειδή η ρύθμιση θα μπλοκαριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση -όπως είχε συμβεί το 2005 με τον περίφημο νόμο για τον «βασικό μέτοχο».

Πορεύονται, λοιπόν, χωρίς να προετοιμάζονται ουσιαστικά για τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο ανοικτός διαγωνισμός για την απόκτηση των τηλεοπτικών αδειών. Άλλωστε, τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν

οι υπάρχουσες επιχειρήσεις τους, καλύπτουν (και με το παραπάνω) όλο τον διαθέσιμο χρόνο τους.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιμένει ότι η διαδικασία θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί κανονικά. Περιμένει να εκλεγεί στις 10 Ιανουαρίου ο νέος αρχηγός της ΝΔ και θα ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις για τον ορισμό των μελών του ΕΣΡ, το οποίο θα διενεργήσει τον διαγωνισμό. Σε περίπτωση που η αντιπολίτευση αρνηθεί να συναινέσει, θα την καταγγείλει ως «διαπλεκόμενη» και θα αλλάξει το νομικό πλαίσιο, ώστε να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία.

«Θα εκπλαγούν από την αποφασιστικότητά μας στο θέμα αυτό», λέει στέλεχος του πρωθυπουργικού επιτελείου, και διαβεβαιώνει πως θα αντιμετωπιστούν με απόλυτο τρόπο τα σχέδια κάποιων να μεταφέρουν στην Κύπρο την έδρα των τηλεοπτικών σταθμών τους και να εκπέμψουν από εκεί το πρόγραμμά τους, μέσω ΝΟVA και ΟΤΕ.

«Ορισμένοι», προσθέτει, «είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν οικονομικά, έτσι κι αλλιώς. Δεν θα χρειαστεί να κάνουμε τίποτα εμείς. Δεν βλέπετε την επιθετικότητά τους απέναντι στην κυβέρνηση; Βρίσκονται στην ίδια γραμμή με το παλαιό πολιτικό σύστημα.
Αγκαλιά ψυχορραγούν»…

Keywords
Τυχαία Θέματα