Ακόμη κι ένα τσιγάρο την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

10:55 25/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Ακόμη κι ένα τσιγάρο την ημέρα αυξάνει κατά περίπου 50% τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και κατά 30% για εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία ο κίνδυνος από το ένα τσιγάρο ημερησίως είναι μεγαλύτερος από ό,τι θεωρείτο έως τώρα και ισοδυναμεί περίπου με τον μισό κίνδυνο από το κάπνισμα 20 τσιγάρων τη μέρα.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», συμπέραναν ότι οι άνδρες που καπνίζουν ένα τσιγάρο την ημέρα, έχουν το 46% του αυξημένου κινδύνου για καρδιοπάθεια και το 41% του κινδύνου για εγκεφαλικό, που έχουν όσοι καπνίζουν ένα πακέτο τη μέρα. Για τις γυναίκες που καπνίζουν ένα τσιγάρο την ημέρα, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 31% και 34%, σε σχέση με τον κίνδυνο από το κάπνισμα 20 τσιγάρων.

Σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν καθόλου, το κάπνισμα ενός τσιγάρου αυξάνει περισσότερο τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου στις γυναίκες (119%) από ό,τι στους άνδρες (74%).

The post Ακόμη κι ένα τσιγάρο την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα