Αίτημα για άσυλο στη Γερμανία από Τούρκους στρατιωτικούς στο ΝΑΤΟ

10:45 28/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Αίτηση για άσυλο στη Γερμανία έχουν υποβάλει δεκάδες ανώτεροι Τούρκοι στρατιωτικοί που εργάζονται στο ΝΑΤΟ προκειμένου να γλυτώσουν από τη μήνιν του Τούρκου προέδρου που συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις στις τάξεις του στρατού, της δικαιοσύνης και της Παιδείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Tagesschau, οι αιτήσεις αυτές έρχονται σε μια χρονική συγκυρία που η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην

Τουρκία προκειμένου να γεφυρώσει το χάσμα στις σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, που επικαλείται την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων και το υπουργείο Εσωτερικών, τα αιτήματα ασύλου αφορούν περίπου 40 άτομα, κυρίως ανώτερους στρατιωτικούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Tagesschau, η υπόθεση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως και οι άλλες υποθέσεις ασύλου. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην Τουρκία αυτούς τους στρατιώτες. Θα πάνε κατευθείαν φυλακή», επισημαίνει μιλώντας στην εφημερίδα το στέλεχος του CSU, Στέφεν Μάγιερ.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει πως η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών κορυφώθηκαν μετά το ψήφισμα στην Μπούντεσταγκ με το οποίο χαρακτηρίστηκε γενοκτονία η σφαγή των Αρμενίων από τν Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν από 100 χρόνια ως γενοκτονία, αλλά και τις επικρίσεις που ακολούθησαν λόγω της πολιτικής του Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Στο δημοσίευμα,επίσης, γίνεται αναφορά στην απόφαση του Αρείου Πάγου και τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών κάτι που προκάλεσε την οργή της τουρκικής κυβέρνησης η οποία εξαπολύει απειλές προς την Ελλάδα.

Η Άγκυρα τους χαρακτηρίζει ως στασιαστές και αρνείται να δεχθεί την ετυμηγορία, προσθέτει η εφημερίδα και συμπληρώνει ότι στην Τουρκία οι 8 εξακολουθούν να απειλούνται με σύλληψη και, ενδεχομένως, με βασανιστήρια. Επισημαίνεται επίσης ότι η Τουρκία προτίθεται να επανεξετάσει τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα