Αίθουσα Σύνταξης στην ΕΡΤ: Μόλις 3,5% για την πλήρη ταύτιση με την κυβέρνηση

20:15 28/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Συζητούν πέντε δημοσιογράφοι μεταξύ τους στην κρατική ΕΡΤ, στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης», για το μείζον θέμα της ημέρας -που είναι η σφοδρότατη σύγκρουση πρωθυπουργού και αρχηγού της αντιπολίτευσης για το θέμα της ΣΕΚΑΠ.

Η Αναστασία Γιάμαλη, που καλύπτει το κυβερνητικό ρεπορτάζ και δεν κρύβει την ταύτισή της με τον Σύριζα, αναδεικνύει κατά βάση την απουσία βουλευτών της ΝΔ (κυρίως Βορειοελλαδιτών) από την ψηφοφορία

στη Βουλή. Ιδιαίτερα στέκεται στην απουσία των δυο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθεί ο οικονομικός συντάκτης Σωτήρης Καψώχας, ο οποίος αφηγείται την άθλια υπόθεση λαθρεμπορίου της ΣΕΚΑΠ το 2009, όπότε και εντοπίζεται σε πλοίο μεγάλη ποσότητα παράνομων τσιγάρων. Σημειώνει ότι σημαντικός μέτοχος ήταν ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Γεωργίας Αλέξανδρος Κοντός, με ποσοστό πάνω από 10%, και προσθέτει ότι το 2013 ανέλαβε τη χρεοκοπημένη επιχείρηση ο Ιβάν Σαββίδης, με παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μάλιστα τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα τον απαλλάξει από το πρόστιμο που είχε επιβληθεί για το λαθρεμπόριο στην προηγούμενη διοοίκηση. Και καταλήγει, λέγοντας ότι πίσω από την όλη σύγκρουση κρύβεται η διαμάχη των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Τι εννοούσε; Προχθές αποφασίστηκε να δοθεί το 67% του λιμανιού της συμπρωτεύουσας σε κονσόρτσιουμ εταιρειών, στο οποίο συμμετέχει ο ΙΒάν Σαββίδης. Άρα, καταλαβαίνει ο τηλεθεατής, οι Κινέζοι (που έχουν το λιμάνι Πειραιά) χτυπάνε τον Σαββίδη, για λόγους ανταγωνισμού. Και πώς τον χτυπάνε; Μα, η ΝΔ -και προσωπικά ο αρχηγός της- δεν έκανε σήμερα όλη την κόντρα; Πόσο απέχει αυτό από τη σκέψη ότι ο Τσίπρας στηρίζει τον Σαββίδη και ο Μητσοτάκης τους Κινέζους;

Στη συνέχεια, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος αναφέρεται, επίσης, στο ιστορικό της ΣΕΚΑΠ, επισημαίνοντας ότι σωστά ο Σαμαράς είχε υποσχεθεί στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ ότι θα τον απαλλάξει από τα πρόστιμα της προηγούμενης διοίκησης. Και προσθέτοντας ότι ο Σίμος Κεδίκογλου, εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σαμαρά το 2013, είχε μιλήσει (λόγω και άριστης γλώσσας της ρώσικής γλώσσας) στον κ. Σαββίδη για να αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ, την οποία και εξυγίανε -όπως έκανε και με τη ΣΟΥΡΩΤΗ και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι κανένας ξένος επενδυτής δεν πρόκειται να έρθει στη χώρα και να αγοράσει μια επιχείρηση, αν του φορτώνουμε τις αμαρτίες των προηγούμενων διοικούντων.

Τι καταλαβαίνει κανείς; Ότι ο Σαμαράς έπραξε άριστα το 2013 για να σώσει τη ΣΕΚΑΠ και πως σήμερα ο Μητσοτάκης κάνει το αντίστροφο.

Τέλος, η Νικόλ Λειβαδάρη κάνει ανάλογη τοποθέτηση. Όλα τα προηγούμενα με τον συντονισμό της Κατερίνας Ακριβοπούλου.

Ερώτηση: Η άποψη της αντιπολίτευσης πού είναι; Έλα ντε…

Προσέξτε: Είναι σωστό ότι το λαθρεμπόριο έγινε το 2009 (έχει δίκιο νο Σωτήρης Καψώχας), όπως είναι ορθό ότι ο Αντώνης Σαμαράς προέτρεψε τον Ιβάν Σαββίδη να μπει στο παιχνίδι για τη ΣΕΚΑΠ -και πολύ καλά έκανε. Και σωστά είπε ο Σεραφείμ Κοτρώτσος ότι μεσολάβησε ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είναι αλήθεια ότι και ο Σαμαράς και ο Καραμανλής απέφυγαν να πάνε στη Βουλή για να ψηφίσουν –έχει δίκιο η Αναστασία Γιάμαλη. Είναι σωστό, επίσης, ότι αν φορτώνουμε τους νέους επενδυτές με τις αμαρτίες των προηγούμενων, δεν θα γίνει καμιά επένδυση. Τέλος, είναι αλήθεια ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν γνώριζε το 2013 (όταν αγόρασε έναντι 13 εκατομ ευρώ την καταχρεωμένη ΣΕΚΑΠ) για το πρόστιμο των 38 εκατ ευρώ, καθώς το τελωνείο Ξάνθης το επέβαλε το 2015.

Κανείς, όμως, δεν έθεσε το ερώτημα «γιατί έφερε την τροπολογία στη Βουλή ένας βουλευτής και όχι ο αρμόδιος υπουργός, συνοδευόμενη από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους»; Όπως, επίσης, κανείς δε μετέφερε τον βαρύ υπαινιγμό της ΝΔ ότι ο Σαββίδης είναι εκλεκτός της κυβέρνησης και αύριο, ίσως, τον δούμε να αγοράζει κάποιο μεγάλο ΜΜΕ που θα στηρίζει από μεθαύριο την κυβέρνηση. Σύσσωμη η αντιπολίτευση -όχι μόνο η αξιωματική- μιλά για «αριστερή διαπλοκή». Μόνο κ. Κοτρώτσος ανέφερε ότι το θέμα πήρε διάσταση επειδή πολλά δημοσιεύματα φέρουν τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να ενδιαφέρεται για κάποια ΜΜΕ. Και η Κατερίνα Ακριβοπούλου υπενθύμισε ότι είχε συμμετάσχει και στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Συμπέρασμα: Απόλυτη μονομέρεια προς όφελος της κυβέρνησης. Μόνο που οι τηλεθεατές το ξέρουν, γι αυτό και τον Απρίλιο «φιλοδώρησαν» την εκπομπή με ένα μεγαλοπρεπές 3,5% Πράγμα που σημαίνει ότι κάθε απόγευμα την παρακολουθούν μόλις 92 χιλιάδες τηλεθεατές…

Keywords
Τυχαία Θέματα