Αισιόδοξος ο Ζάεφ για εθνική γραμμή στην ΠΓΔΜ στη διαπραγμάτευση

12:18 28/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Αισιόδοξος ότι είναι πιθανή η υιοθέτηση ενιαίας εθνικής γραμμής στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του εμφανίστηκε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ο Ζόραν Ζάεφ, πρωθυπουργό των Σκοπίων.

Ο κ. Ζάεφ φέρεται να τόνισε είναι απαραίτητη η συμμετοχή της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης αλλά και του προέδρου της χώρας, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις ελληνικές θέσεις.

«Στόχος μας να διασφαλίσουμε την πρόοδο

και την προστασία των εθνικών συμφερόντων» σημειώσε ενώ ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, επεσήμανε ότι η χώρα θα πρέπει να υιοθετήσει μία θέση που δεν θα πλήξει τα συμφέροντα των πολιτών της.

Ο αρχηγός του κόμματος ΒΕ ΕΜ ΡΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μίτσκοσκι φερεται να σημείωσε ότι θέλει να είναι μέρος της διαδικασίας της οποίας αναμένουν τα επόμενα βήματα ενώ σχολίασε ότι έπρεπε να συγκληθεί νωρίτερα το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική, επισημαίνοντας ότι είναι είναι σημαντικό για την ειρήνη και τη σταθερότητα να γίνει η χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

The post Αισιόδοξος ο Ζάεφ για εθνική γραμμή στην ΠΓΔΜ στη διαπραγμάτευση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα