Αιγύπτιος με τουριστική βίζα ο δράστης της επίθεσης στο Λούβρο

11:00 4/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Στις 11.00 δίνεται πάλι στο κοινό το Λούβρο που είχε κλείσει από χθες μετά την τρομοκρατική επίθεση από 29χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος είχε φθάσει στη Γαλλία πριν από μία εβδομάδα με τουριστική βίζα.

Σύμφωνα με τις έρευνες που έγιναν στο κινητό του, στα ευρωπαϊκά αρχεία με τις θεωρήσεις εισόδου και σε διαμέρισμα στο 8ο διοικητικό διαμέρισμα του Παρισιού, υποδεικνύουν άνδρα που εισήλθε νομίμως στη Γαλλία στις 26 Ιανουαρίου με πτήση

προερχόμενη από το Ντουμπάι. Ο 29χρονος έφθασε στις 26 Ιανουαρίου με τουριστική βίζα. Την επομένη μίσθωσε ένα αυτοκίνητο και στις 28 Ιανουαρίου αγόρασε με μετρητά από ένα οπλοπωλείο δύο ματσέτες «40 εκατοστών η καθεμιά».

Μ’ αυτές τις δύο ματσέτες επιτέθηκε σε τέσσερις στρατιωτικούς στην είσοδο της πολύ τουριστικής γκαλερί του Καρουζέλ του Λούβρου.

Φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι με σταμπαρισμένη μια νεκροκεφαλή και οπλισμένος με μια ματσέτα σε κάθε χέρι, με τα μπράτσα υψωμένα και διπλωμένα πίσω από το κεφάλι, όρμησε πάνω τους φωνάζοντας Αλλαχού Ακμπάρ και χτύπησε στο κεφάλι έναν πρώτο στρατιωτικό.

Αφού επιχείρησε αρχικά να απωθήσει τον δράστη χωρίς όπλο, ένας δεύτερος στρατιώτης πυροβόλησε τέσσερις φορές και τον τραυμάτισε πολύ σοβαρά. Στο σακίδιό του που οι πυροτεχνουργοί ερεύνησαν για εμπρηστικό μηχανισμό έφερε μπογιά σε σπρέι.

Ο ύποπτος τραυματίσθηκε σοβαρά στην κοιλιά από πυροβολισμό ενός από τους στρατιώτες και νοσηλεύεται. Από πηγή έγινε γνωστό πως η κατάστασή του έχει «σταθεροποιηθεί».

Ο στρατιώτης που τραυματίσθηκε στο κεφάλι μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στα κίνητρα του δράστη καθώς και αν έδρασε μόνος του ή κατόπιν οδηγιών. Επιπλέον, πολλά ερωτήματα τίθενται για τα μηνύματα στο Twitter στα αραβικά σ’ έναν λογαριασμό στο όνομα του ταυτοποιημένου Αιγύπτιου, του Αμπντάλα Ελ Χαμάμι. Μια δεκαριά μηνύματα εστάλησαν από τις 10:27 έως τις 10:34 (ώρα Ελλάδας), μερικά λεπτά πριν από την επίθεση.

«Στο όνομα το Αλλάχ (…) για τους αδελφούς μας στη Συρία και τους μαχητές», είναι ένα από αυτά και ένα λεπτό αργότερα ένα μήνυμα στο οποίο γίνεται αναφορά στο Ισλαμικό Κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα