Αίγινα: Μαρτυρίες και στοιχεία από την ασφαλιστική του ταχύπλοου

12:07 24/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Στη δημοσιότητα φέρνει το «Έθνος» την έρευνα των δικηγόρων της ασφαλιστικής εταιρείας του ταχύπλοου σκάφους «Duende».

Στην έρευνα περιλαμβάνεται αναλυτικό χρονικό των γεγονότων αλλά και ενυπόγραφες καταθέσεις ατόμων που ενεπλάκησαν στη ναυτική τραγωδία με τους τέσσερις νεκρούς, ενώ το «Εθνος» δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο αμέσως μετά το δυστύχημα.

Στην εφημερίδα αναφέρεται ότι οι ηλικιωμένοι επιβάτες του ήταν σε κατάσταση σοκ και ο 77χρονος μονολογούσε «από πού πετάχτηκε αυτός», ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναζητείται

από την ΕΛΑΣ η Θεοδότη Καρακάση, μια από τις επιβάτιδες του ταχύπλοου.

Την ίδια ώρα συγκλονίζει η μαρτυρία ενός εκ των επιβατών του τουριστικού σκάφους που περιλαμβάνεται στη δικογραφία. «Καθόμουν εμπρός του σκάφους και άκουσα μια κυρία που καθόταν δίπλα μου ότι «ένα σκάφος έρχεται καταπάνω μας». Γύρισα το κεφάλι μου και όντως το είδα με μεγάλη ταχύτητα {…} Μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευα ότι θα αλλάξει πορεία το Duende δεν πρόλαβα να σκεφτώ κάτι άλλο. Τελικά το ταχύπλοο εμβόλισε το σκάφος που επέβαινα και εγώ και οι φίλοι μου βρεθήκαμε κατευθείαν στο βυθό μέσα σε συντρίμμια. Όταν βγήκα στην επιφάνεια αντίκρισα τους φίλους μου. Προσπαθησαμε να σωθούμε επικρατούσε το απόλυτο χάος. Άνθρωποι ήταν σοβαρά τραυματισμένοι, άκουγα κραυγές τρόμου και αγωνίας, έβλεπα νεκρούς να επιπλέουν. Δεν υπήρχαν σωσίβια στη θάλασσα, κολυμπούσαμε περιμένοντας βοήθεια».

Σήμερα, επίσης, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικων Πειραιά για το αν ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό στο πολυτελές σπίτι του στο Κολωνάκι ή αν θα προφυλακιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα