Αιφνιδιασμός Μητσοτάκη: Δεν πάω σε σύσκεψη αρχηγών για Σκόπια αν…

18:21 12/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα των Σκοπίων, αν προηγουμένως δεν υπάρχει ενιαία κυβερνητική θέση στο ζήτημα της ονομασίας. Μιλώντας σς δημοσιγράφους τόνισε ότι θα πάρει μέρος σε συζήτηση μόνο αν υπάρχει αρραγής κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε στην απόφαση αυτή εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας

και ο Πάνος Καμμένος σχεδιάζουν να προκαλέσουν σύσκεψη αρχηγών, χωρίς να έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους για την ονομασία, την οποία θα έχει συνομολογήσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τους Σκοπιανούς. Φοβάται, δηλαδή, ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αποσπάσει τη δική του σύμφωνη γνώμη, αλλά και της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, πάνω σε μια σύμφωνη ονομασία και, ταυτόχρονα, θα δώσει στον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο το περιθώριο να εκφράσει τη διαφωνία του, χωρίς όμως να αποτρέψει τη λήψη απόφασης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο ελάχιστος πήχης που τίθεται από τη ΝΔ είναι η θέση που είχε εκφραστεί από τον Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι το 2008, δηλαδή σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις (erga omnes). Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «μυστική διπλωματία, διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση δεν πάνε μαζί». Τέλος, αναφέρθηκε και στο επερχόμενο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει αλλά ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια.

Αιφνιδιάζει ο Μητσοτάκης: Δεν πάω σε σύσκεψη αρχηγών για τα Σκόπια αν…

The post Αιφνιδιασμός Μητσοτάκη: Δεν πάω σε σύσκεψη αρχηγών για Σκόπια αν… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα