Αιχμηρός Βενιζέλος: Πολύ δύσκολο να μην είσαι επαρκής πρόεδρος

15:43 7/1/2020 - Πηγή: Aixmi

Καλά λόγια για τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας, επιφύλαξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του, ενώ φάνηκε να μην πιστεύει ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να προταθεί ο ίδιος για το ανώτατο αξίωμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο κ. Παυλόπουλος άσκησε τον ρυθμιστικό του ρόλο πολύ καλά», είπε στη εκπομπή «10» της ΕΡΤ1. Πρόσθεσε, πάντως, ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην είσαι επαρκής

πρόεδρος με βάση τις αρμοδιότητες και τον ρόλο του προέδρου. Βεβαίως το ζήτημα είναι τί θέλει κανείς από τον ρόλο αυτό».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ρωτήθηκε από την Όλγα Τρέμη, τον Αντώνη Δελατόλλα και τον Ηλία Κανέλλη «πώς θα αντιδρούσε αν του τηλεφωνούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και του ζητούσε να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας». Η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική και παρέπεμπε στα χρόνια της κρίσης που ήταν τπουργός Οικονομικών: «Δεν είναι αυτά τα δύσκολα τηλέφωνα. Τα δύσκολα τηλέφωνα ήταν όταν έπρεπε να αναλάβεις πολιτικό κόστος και να θυσιάσεις το πολιτικό σου κεφάλαιο για να σωθεί η χώρα».

Όσο για την αναφορά της Φώφης Γεννηματά ότι ο ίδιος και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου θα ήταν κατάλληλοι για πρόεδροι Δημοκρατίας, απάντησε ότι είναι μεν «τιμητικό» να περιλαμβάνεται στις σχετικές συζητήσεις το όνομα του, όμως επισήμανε με … νόημα ότι «αυτή η δημόσια συζήτηση δεν βοηθάει να διασφαλιστεί το κύρος του αξιώματος, συμπεριλαμβανομένης και της δήλωσης που έκανε ο κ. Τσίπρας στην συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής».

The post Αιχμηρός Βενιζέλος: Πολύ δύσκολο να μην είσαι επαρκής πρόεδρος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα