Αιχμές Ιβάνοφ: Η ΕΕ τηρεί δυο μέτρα και δυο σταθμά απέναντι στα Σκόπια

21:46 4/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στην Πράγα μαζί με τον Τσέχο ομόλογό του Μίλος Ζέμαν, ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση Ζάεφ και επικρίνοντας έντονα τη συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, επέκρινε την ΕΕ ότι τηρεί δυο μέτρα και δύο σταθμά απέναντι στα Σκόπια.

«Υπάρχουν χώρες που έχουν άλυτα διμερή ζητήματα που είναι ήδη μέλη της ΕΕ. Σε αυτές τις χώρες δόθηκε η δυνατότητα να ενταχθούν στην ΕΕ, ενώ στη

‘Μακεδονία’ δεν επετράπη ποτέ η έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων», κάνοντας αναφορά στη συνοριακή διαμάχη μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας.

Επίσης, χαρακτήρισε «κακή» τη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας πως δεν υποχρεώνει την Ελλάδα να δώσει εγγυήσεις.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα είπε ότι «απέτυχε», ενώ πρόσθεσε αιχμηρά πως ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για μια κακή συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό, αφήνοντας αιχμές λέγοντας πως «κάποιοι» φέρουν ευθύνες για την προώθηση μίας συμφωνίας δίχως εθνική ομοψυχία και δίχως πλειοψηφία δύο τρίτων στην Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

The post Αιχμές Ιβάνοφ: Η ΕΕ τηρεί δυο μέτρα και δυο σταθμά απέναντι στα Σκόπια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα