«Άγρια» επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Πέτρες, μολότοφ και χημικά

23:35 6/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν κατα τη διάρκεια των εκδηλώσεων στη μνήμη του ΑΛέξανδρου Γρηγορόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, με «πυρήνα» την οδό Στουρνάρη.
Νεαροί πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και διάφορα άλλα αντικείμενα,

προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να τους απωθήσουν.
Παράλληλα, επεισόδια σημειώνονται και στην οδό Τοσίτσα.
Στα Προπύλαια η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο πριν από τος έξι το απόγευμα με αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα να κλείσει και η Πανεπιστημίου, μετά τη Στουρνάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Σπύρου Τρικούπη.

Η πορεία από τα Προπύλαια ξεκίνησε περίπου στις εξίμισι το απόγευμα με τους διαδηλωτές να κινούνται προς την οδό Γλάδστωνος, όπου έπεσε νεκρός ο Ζακ Κωστόπουλος.
Στο μεταξύ στις 35 έφτασαν οι προσαγωγές για τα επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι στο μαθητικό φοιτητικό συλλαλητήριο για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην πλατεία Κλαυθμώνος και για τα επεισόδια που, σύμφωνα με την αστυνομία, συνεχίζονται στα Εξάρχεια.
Παράλληλα, υπάρχει ένας τραυματίας στα Εξάρχεια όπου κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει.

Oδοφράγματα έστησαν νωρίτερα στα Εξάρχεια αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα με αναφορές από κατοίκους των Εξαρχείων, κουκουλοφόροι κατάφεραν να ανέβουν σε ταράτσες πολυκατοικιών και κτιρίων έχοντας στην κατοχή τους βόμβες μολότοφ.
Στο μεταξύ η αστυνομία «επιστράτευσε» δυο «αύρες» που πήγαν στα Εξάρχεια, σε μια προσπάθεια να ρίξει τα οδοφράγματα που έστησαν οι κουκουλοφόροι στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Σπύρου Τρικούπη. Μάλιστα έπιασε φωτιά μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, η οποία όμως έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Θεσσαλονίκη: Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο

Κουκουλοφόροι πετούσαν βόμβες μολότοφ και βεγγαλικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Εγνατία. Πυρπόλησαν κάδους και έστησαν οδοφράγματα. Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 19:00, μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστών για την επέτειο των δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο δεύτερος γύρος των επεισοδίων ξεκίνησε στην Εγνατία οδό στο ύψος του Συντριβανίου, όταν ομάδα κουκουλοφόρων εξήλθε από το ΑΠΘ και επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ επί της οδού Εγνατία, με βόμβες μολότοφ. Η Αστυνομία απάντησε με ρίψεις χημικών.

Τα βίντεο από το thestival.gr

Λίγο μετά τις 19:30, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στο εργοτάξιο του μετρό στο Συντριβάνι.

Αποτέλεσμα της φωτιάς ήταν να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο εργοτάξιο.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν περιμετρικά του ΑΠΘ για αρκετή ώρα, με τους κουκουλοφόρους να χρησιμοποιούν ως ορμητήριο τον χώρο του πανεπιστήμιου, να εξέρχονται από αυτόν εξαπολύοντας επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ και στη συνέχεια να επιστρέφουν και πάλι στο ΑΠΘ.

Μάλιστα, οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν για δεύτερη φορά στη διάρκεια των επεισοδίων στο εργοτάξιο του Μετρό στο Συντριβάνι.Από τα επεισόδια σημειώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές τόσο εντός του χώρου των πανεπιστημίων όσο και εκτός.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η Αστυνομία προχώρησε σε περίσσοτερες από 20 προσαγωγές ατόμων, ενώ σημειώθηκαν και τουλάχιστον δύο συλλήψεις.

Πορεία για την 10η επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκε και στο Αγρίνιο με τη συμμετοχή αντεξουσιαστών.

Αγρίνιο: Ένταση και ζημιές στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο
Σύμφωνα με το agrinionews.gr, η πορεία είχε αφετηρία την πλατεία Δημάδη όπου και κατέληξε αφού προηγουμένως πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κατά την πορεία ακούστηκαν συνθήματα αντιφασιστικά και εναντίον της αστυνομίας.

Εν συνεχεία ένταση σημειώθηκε για λίγα λεπτά στην πλατεία Δημάδη καθώς από αντεξουσιαστές εκσφενδονίστηκαν πέτρες προς το κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Σκαλτσοδήμου.

Γύρω από την πλατεία αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ προέβησαν σε έφοδο στην πλατεία.

The post «Άγρια» επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Πέτρες, μολότοφ και χημικά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα