Άγκυρα προς Αθήνα για το άσυλο στον πιλότο των «8”: Προστατεύετε τον εχθρό μας

19:00 22/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Οργή προκάλεσε στην Άγκυρα η απόφαση του ΣτΕ να παρέχει άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, τον πιλότο Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα και να μπορεί να ταξιδέψει όπου επιθυμεί.

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, αντέδρασε έντονα

γράφοντας στο twitter ότι «το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε να παρέχει άσυλο σε αυτούς που κατέφυγαν στη χώρα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Είναι μία σκανδαλώδης απόφαση που προστατεύει τους εχθρούς της Τουρκίας. Η Ελλάδα υπέφερε πολλά στο παρελθόν από τα πραξικοπήματα, όμως είναι εμφανές ότι υπάρχουν άλλα κίνητρα γα την ελληνική δικαιοσύνη να αφήσει τη νομική οδό και αντ’ αυτού να προστατεύσει τους πραξικοπηματίες. Οι πραξικοπηματίες είναι οι πιο επικίνδυνοι εχθροί του έθνους και του κράτους μας. Η ελληνική δικαιοσύνη παίρνει το μέρος των εχθρών μας με αυτήν την απόφαση».

Όπως πρόσθεσε: «Ο αγώνας ενάντια στους πραξικοπηματίες είναι ανάλογος με αυτόν κατά τον τρομοκρατών. Οι δικαστικές αποφάσεις για την προστασία τους σημαίνει ότι στηρίζουν το πραξικόπημα. Ξεκάθαρα η ελληνική δικαιοσύνη πήρε το μέρος των εχθρών μας και των συνωμοτών. Αυτή είναι μία πολύ χειρότερη και ντροπιαστική στάση από ό,τι να υποστήριζαν τρομοκράτες. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνα εναντίων των πραξικοπηματιών και της τρομοκρατίας. Κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα δεν πρόκειται να ξεχάσουμε αυτούς που υποστηρίζουν τρομοκράτες (σσ. με όπλα), αλλά και αυτούς που τους στηρίζουν με τις δικαστικές τους αποφάσεις”.

Yunanistan'da Danıştay, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan darbecilere iltica hakkı verilmesini kararlaştırdı. Yunan yargısı darbecileri himaye eden skandal bir karara daha imza atmış oldu.

— Ömer Çelik (@omerrcelik) August 22, 2018

The post Άγκυρα προς Αθήνα για το άσυλο στον πιλότο των «8”: Προστατεύετε τον εχθρό μας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα