Αυστριακός υπ. Άμυνας: Η Ελλάδα προσπαθεί πολύ…

10:22 11/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Συνέντευξη έδωσε ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, ο οποίος τόνισε πως «Η Ελλάδα προσπαθεί πολύ, για να μας δείξει ότι είναι σε όλα κύριος της κατάστασης» σχολιάζοντας τι σκέφθηκε όταν επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τον προσφυγικό καταυλισμό στο Σχιστό.

«Από την άλλη πάλι, επέστρεψαν μνήμες από το Νίκελσντορφ«, (σσ. το συνοριακό σταθμό στα αυστριακά σύνορα με την Ουγγαρία,

όπου ο ίδιος, ως αστυνομικός διευθυντής τότε του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Μπούργκενλαντ, είχε αντιμετωπίσει τη μεγάλη προσφυγική ροή προς την Αυστρία που κατευθυνόταν προς τη Γερμανία), και «είναι σίγουρα θλιβερό να βλέπει κάποιος τη μεγάλη μερίδα οικογενειών και παιδιών μεταξύ των προσφύγων, να βλέπει τα απεγνωσμένα βλέμματά τους«.

Ο ίδιος τονίζει πως ήταν απαραίτητο το κλείσιμο της διαδρομής των Βαλκανίων και πως η Αυστρία έπαιξε κάποιο συγκεκριμένο ρόλο-κλειδί σ’ αυτό ενώ προσέθεσε πως θα ήταν άδικο «να αφεθεί τώρα στο έλεος του θεού» η ΠΓΔΜ, διότι χωρίς τις ενέργειές, «η Αυστρία και η Γερμανία θα ήταν σε μία πολύ πιο δύσκολη κατάσταση».

Ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ παραδέχεται επίσης πως με τον τρόπο αυτό δεν λύθηκε η προσφυγική κρίση, για να συμπληρώσει πως οι νέες απειλές από την Τουρκία δείχνουν ότι το πολύ να κερδήθηκε χρόνος, όπως επίσης δείχνουν ότι η Ευρώπη πρέπει να λύσει μόνη της το προσφυγικό ζήτημα με μία αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων και ενιαίους κανόνες για το άσυλο στην ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα