Αδιανόητο: Σαββίδης και Alpha έδωσαν 61 εκατ. € και δεν πήραν άδεια

21:02 3/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Ακόμη αναρωτιούνται πολλοί πώς είναι δυνατόν να μείνουν χωρίς τηλεοπτική άδεια δύο επιχειρηματικά σχήματα, τα οποία προσέφεραν 61,5 εκατ. ευρώ και 61 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

Το ερώτημα διατυπώνεται ακόμη εντονότερα, καθώς είναι γνωστό ότι ο ΣΚΑΪ κέρδισε την πρώτη άδεια με 43,6 εκατ. και ο Ιωάννης- Βλαδίμηρος Καλογρίτσας τη δεύτερη με 52,6 εκατ. ευρώ.

Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, να έφυγε με άδεια χέρια ο Ιβάν Σαββίδης, παρότι πόνταρε 18 εκατ. ευρώ παραπάνω από τον εκπρόσωπο του Γιάννη Αλαφούζου και 9 εκατ. περισσότερα από τον γιο του Χρήστου Καλογρίτσα.

Και

πώς έιναι δυνατόν να συνέβη το ίδιο με τον κύριο Φουρλεμάδη, που εκπροσωπούσε τον Δημήτρη Κοντομηνά;

Η απάντηση είναι απλή: Τόσο ο Σαββίδης όσο και ο Φουρλεμάδης έκαναν λάθος υπολογισμό. Δεν χτυπησαν δυνατά τις πρώτες δύο άδειες, εκτιμώντας ότι η τρίτη και η τέταρτη θα κινούνταν σε χαμηλότερα επίπεδα. Δεν ήξεραν, όμως, ότι ο ΑΝΤ1 και ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχαν αποτύχει στους δύο πρώτους γύρους και στο τέλος θα έπαιζαν τα ρέστα τους.

Οι μόνοι που ακολούθησαν επιτυχημένη στρατηγική ήταν ο Κώστας Κιμπουρόπουλος του ΣΚΑΪ και ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας που βγήκαν νικητές στις πρώτες «κούρσες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και ο εκπρόσωπος του Alpha έκαναν λάθος κι έχασαν. Λάθος έκαναν, επίσης, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και ο εκπρόσωπος του Θοδωρή Κυριακού, γι’ αυτό κι αναγκάστηκαν να πληρώσουν χρυσές τις άδειες (73,9 εκατ. ευρώ ο πρώτος και 75,9 εκατ ο δεύτερος).

Keywords
Τυχαία Θέματα