Αχτσιόγλου: Δουλεύουμε σκληρά να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

12:34 15/1/2017 - Πηγή: Aixmi

«Η μεταμφίεση της σχέσης εξαρτημένης εργασίας σε αυτοαπασχόληση συνιστά παράνομη πρακτική σε βάρος των εργαζομένων» τονίζει σε συνέντευξή της στην «Αυγή της Κυριακής» η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και προσθέτει πως «στόχος είναι ο περιορισμός αυτής της καταχρηστικής μορφής απασχόλησης και η εγγύηση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων”.

Η κυρία Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας είναι συστατικό στοιχείο της δίκαιης ανάπτυξης και επισημαίνει ότι «δουλεύουμε σκληρά για να αποκαταστήσουμε τον θεσμό των συλλογικών

διαπραγματεύσεων«.

«Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί κεντρικό πυλώνα στον σταθερό στόχο για την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων και πως για το ζήτημα υπάρχει θετική ανταπόκριση σε όλες τις επαφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο» λέει η υπουργός.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι παραμένει ανοικτό το ζήτημα της θέσης του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και του βαθμού της συμμετοχής του και τονίζει πως «όσο γρηγορότερα λάβει τις αποφάσεις το ΔΝΤ, τόσο εγγύτερα θα βρεθούμε σε μια συμφωνία«.

Αναφορικά με τον έτερο μεγάλο στόχο του υπουργείου για επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, επισημαίνει ότι από την 1.1.2016 έως και τις 31.8.2016, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποίησε ελέγχους σε 23.000 περίπου επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους περίπου 65 εκατ. ευρώ.

Η κ. Αχτσιόγλου τονίζει αναφορικά με το θέμα των ομαδικών απολύσεων πως «σε μια χώρα με υψηλότατο ποσοστό ανεργίας, ζητούμενο δεν είναι η περαιτέρω διευκόλυνση των απολύσεων, αλλά η ενίσχυση της απασχόλησης και η προστασία της εργασίας«.

Keywords
Τυχαία Θέματα