Yποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας Σουμελά στο ΥΕΘΑ

14:01 20/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Η εικόνα που έγινε δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους θα εκτεθεί σε προσκύνημα επί τριημέρου στον ιερό ναό της Παναγίας της Παντάνασσας του στρατοπέδου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων.

Είναι η πρώτη φορά που η ιερά εικόνα της Προστάτιδος των απανταχού Ποντίων θα βρεθεί γενικότερα σε στρατόπεδο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η Κυρία Θεοτόκος είναι διαχρονικώς στενά συνδεδεμένη με τον Ελληνικό Λαό και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, των οποίων είναι η Προστάτις», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας και Καμπανίας στην πνευματική

περιοχή του οποίου υπάγεται η ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά. «Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται στην Αθήνα για να τονώσει την πίστη μας. Έρχεται στην Αθήνα ως η μάνα όλων των ευλαβών πιστών που θα την τιμήσουν και θα την προσκυνήσουν», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων γιατί «με το έργο και τους αγώνες τους διατηρούν ζωντανή τη μνήμη 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού». Τέλος, ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους αδελφούς Αρμενίους.

Keywords
Τυχαία Θέματα