X-Factor: Φουλ σεξισμός και ατμόσφαιρα κανιβαλικού Κολοσσαίου

00:11 13/5/2017 - Πηγή: Aixmi

ια χαρά talent show είναι το X Factor, που προβάλλει ο Σκάι. Νεαρές κοπέλες και νεαρά αγόρια με φωνές, από καλές μέχρι εξαιρετικές, και ιδιαίτερη σκηνική παρουσία, προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να κερδίσουν μια θέση στη μουσική σκηνή της χώρας.

Στο αποψινό επεισόδιο διαγωνίστηκαν 10 κορίτσια από την ομάδα του Γιώργου Παπαδόπουλου, ο οποίος -ως κριτής- έπρεπε να επιλέξει μόνο 4 για την επόμενη φάση.

Το ζήτημα είναι ότι κάποιοι κριτές επέμεναν, προσπαθώντας να τον επηρεάσουν, ότι δεν παίζει ρόλο μόνο η καλή φωνή, η σωστή τονικότητα και η ξεχωριστή χροιά. Το θέμα, του έλεγαν, είναι όλο το «πακέτο». Δηλαδή; «Και από φωνή…κορμάρα»! Πράγμα εντελώς σεξιστικό και, φυσικά, απαράδεκτο.

Το άλλο απαράδεκτο συνέβαινε την ώρα που οι διαγωνιζόμενες είχαν πάρει μία από τις τέσσερις καρέκλες, που οδηγούσαν στην επόμενη φάση, και ο κριτής έπρεπε να σηκώσει κάποια για να δώσει τη θέση της σε μια άλλη, η οποία τον έπεισε περισσότερο.

Εκείνα τα λεπτά έκαναν «κόλαση» τη ζωή των τεσσάρων κοριτσιών ,που ήδη κάθονταν στις καρέκλες και ένιωθαν «μελλοθάνατες». Το όλο σκηνικό αποκτούσε κανιβαλικές διαστάσεις, καθώς το κοινό φώναζε τον αριθμό της παίκτριας που ήθελε να αποχωρήσει από το 1 έως το 4.

Μέσα σε αυτόν το χαλασμό, τα 16χρονα κορίτσια αισθάνονταν -μεταφορικά- την αγωνία που πρέπει να ένιωθαν οι μελλοθάνατοι στο Κολοσσαίο της Ρώμης, όταν το κοινό φώναζε υπέρ της ζωής ή του θανάτου των μονομάχων και ο αυτοκράτορας σκεφτόταν αν πρέπει να τους χαρίσει ή όχι τη ζωή.

Εντάξει, η τηλεθέαση είναι το «μέτρο» της τηλεόρασης, καθώς εκείνη φέρνει τις διαφημίσεις και τα έσοδα, αλλά λίγο παραπάνω σεβασμός και ευαισθησία για τις ψυχές 16χρονων εφήβων δεν θα έβλαπτε…

Keywords
Τυχαία Θέματα