Welt: Περαιτέρω δισ. για τους Έλληνες ερασιτέχνες

14:13 10/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Δημοσίευμα καταπέλτης για την Ελλάδα από τη γερμανική Welt όπου κάνει λόγο για νεποτισμό, πελατειακό κράτος, αντιδημοκρατικές τάσεις απέναντι στα ΜΜΕ και κλείσιμο των στομάτων που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση.

Σε ρεπορτάζ με τίτλο «Περαιτέρω δισ. για τους Έλληνες εραστέχνες», η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως «το Eurogroup πρέπει να αποφασίσει επειγόντως για φρέσκο χρήμα για την Ελλάδα,

ενώ δεν υπάρχει καμαι πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις και τώρα η Ελλάδα θέλει στο πρόγραμμα και το ΔΝΤ. Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την κατάσταση ώστε να αποσιωπήσει με παρεμβάσεις την κριτική από τα ΜΜΕ«.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις συνομιλίες Σόιμπλε στο ΔΝΤ και τις αντιρρήσεις που έχει η γερμανική κυβέρνηση, ενώ το ΔΝΤ πιέζει για το ελληνικό χρέος.

Οι αντιρρήσεις της Γερμανίας έγκεινται στο γεγονός, σημειώνει η εφημερίδα, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρεί τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί. Επίσης γίνεται αναφορά στη γραφειοκρατία που περιορίχει τον ανταγωνισμό ενώ σημειώνεται πως η μόνη σωτηρία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα