WSJ: Η ελληνική κυβέρνηση εκτροχιάζει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

12:41 3/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρεται στο πρόγραμμα απορατικοποιήσεων και τα εμπόδια που αυτό αντιμετωπίζει με αποτέλεσμα να καθυστερεί.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα που έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Τι εκτροχιάζει το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων; Η ίδια η ελληνική κυβέρνηση», «το κυβερνών κόμμα πρέπει να ιδιωτικοποιήσει μέρος των υποδομών προκειμένου να αντεπεξέλθει στους όρους του προγράμματος διάσωσης. Πολλοί από τους υπουργούς στέκονται εμπόδιο«.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στον υπουργό ΥΠοδομών Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος

-όπως σημειώνεται- την ημέρα που ορίστηκε υπεύθυνος του προγράμματος αποκραιτκοποιήσεων, την ίδια ημέρα ορκίστηκε να το κάνει να αποτύχει, καθώς ο κ. Σπίρτζης αντιτάχθηκε σε κάθε ιδιωτικοποίηση δρόμων, αεροδρομίων, τραίνων, παρ’ όλο που ο ίδιος και η κυβέρνηση έχουν υποσχεθεί να συγκεντρώσουν 50 δισ. ευρω από αποκρατικοποιήσεις, στο πλαίσιο του γ’ μνημονίου.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό της. Οι επικεφαλής του κόμματος ταξιδεύουν από τη Σαγκάη στη Νέα Υόρκη προσπαθώντας να προσελκύσουν επενδυτές για να τονωθεί η οικονομία της χώρας, αλλά οι ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στο Μαρξισμό και είναι ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, κάνουν τις ιδιωτικοποιήσεις ένα πικρό χάπι για την κυβέρνηση«.

Επιπλέον, σχολιάζονται οι διαφωνίες μεταξύ των υπουργών και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα