WSJ: ΔΝΤ και Γερμανία θέλουν εξάμηνη παράταση του μνημονίου

16:55 27/11/2014 - Πηγή: Aixmi

Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θέλουν την επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης της χώρας για ακόμη έξι μήνες. Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της ευρωζώνης στην Wall Street Journal μετά το τέλος των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων στο Παρίσι.

«Για να λάβει όμως επέκταση του τρέχον πρόγραμμα, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να το ζητήσει επίσημα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης. Αυτό θα δώσει στα εθνικά κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης αρκετό χρόνο για να εγκρίνουν

την παράταση πριν από το κλείσιμό τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η προθεσμία της επόμενης εβδομάδας θα ισχύσει επίσης και για την πλέον απίθανη αίτηση για μια νέα πιστωτική γραμμή εάν οι πιστωτές της Ελλάδας ολοκληρώσουν την αξιολόγηση εντός προθεσμίας, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Πάντως, μετά τις συνομιλίες στο Παρίσι, φαίνεται ότι η προθεσμία της 8ης Δεκεμβρίου μάλλον έχει ήδη χαθεί.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντώνται από τις 10 το πρωί για να επανακαθορίσουν την πορεία τους με βάσει τα νέα δεδομένα. Οι δυο τους είναι ήδη αρκετά πιεσμένοι πολιτικά καθώς δεν υπάρχει περίπτωση οι εμπλεκόμενες πλευρές να προλάβουν να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα