To tweet του Αλέξη Τσίπρα για το τελευταίο «Αντίο» στον Φιντέλ Κάστρο

18:05 30/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Toν ενθουσιασμό και τη συγκίνηση του ήθελε να δείξει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη στιγμή που εκφωνούσε τον επικήδειο για τον Φιντέλ Κάστρο.

Ενώ βρισκόταν πάνω στην εξέδρα δίπλα στους υπόλοιπους αρχηγούς κρατών, κυρίως από την Λατινική Αμερική, έβλεπε το πλήθος διαρκώς να αυξάνεται. Άνθρωποι όλων των ηλικιών που απέτιαν φόρο τιμής στον ηγέτη τους, στον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, τον Φιντέλ Κάστρο.

Αυτό το

στιγμιότυπο αποτύπωσε ο πρωθυπουργός κι έκανε ένα tweet στο λογαριασμό του γράφοντας: Χθες βράδυ στην Αβάνα, για το τελευταίο αντίο στον Φιντέλ. Εκατ. χιλιάδες κόσμου σε μία από τις πολυπληθέστερες συγκεντρώσεις που έχω δει.

Χθες βράδυ στην Αβάνα, για το τελευταίο αντίο στον Φιντέλ. Εκατ. χιλιάδες κόσμου σε μία από τις πολυπληθέστερες συγκεντρώσεις που έχω δει. pic.twitter.com/Ezbjx9RA0g

— Alexis Tsipras (@atsipras) November 30, 2016

Στο μεταξύ μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα βρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κούβας, Νίνα Κασιμάτη.

Από την Αβάνα και την Πλατεία της Επανάστασης η κα Κασιμάτη σε δήλωση της ανέφερε πως η Ιστορία έχει ήδη δικαιώσει τον Φιντέλ Κάστρο.

«Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ο ηγέτης και ο εμπνευστής ενός μαχόμενου, αγωνιζόμενου λαού, που δικαιούται να είναι εθνικά υπερήφανος.

Λάτρης της ελληνικής παιδείας, δικηγόρος των φτωχών, ανίκητος επαναστάτης – ο Φιντέλ Κάστρο προσωποποίησε τον διαρκή αντιιμπεριαλιστικό – διεθνιστικό αγώνα, τον διεθνισμό των πατριωτών, τον μοναδικό υπαρκτό, τελικά. Για τη σοσιαλιστική κοινωνία, για την ήττα του ιμπεριαλισμού, την έμπρακτη υποστήριξη των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων σε όλο τον κόσμο» έγραψε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα