To τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Χίτλερ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

16:56 31/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε δημοπρασία βγαίνει το τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Χίλτερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το κόκκινο τηλέφωνο που στο πίσω μέρος έχει ακόμα και τη «σφραγίδα» του Χίτλερ -τη σβάστικα και το όνομα του- «έρχεται» για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.

Μέσω αυτού του τηλεφώνου ο Χίτλερ ούρλιαζε στους στρατηγούς του, καθοδηγούσε τα στρατεύματα του, έδινε τις εντολές για να θανατωθούν χιλάδες Εβραίοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, κινούσε τα νήματα σε ολόκληρη τη

Γερμανία και όχι μόνο.

Το ομολογουμένως ιστορικό κειμήλιο βρέθηκε στη Fuhrerbunker, βαθιά κάτω από το Βερολίνο. Το πήρε ένας Βρετανός αξιωματικός που έφτασε στο κρησφύγετο του Χίτλερ λίγο μετά την αυτοκτονία του Αδόλφου Χίτλερ, τον Απρίλιο του 1945. Ήταν ο δεύτερος χώρος που χρησιμοποιούσε ο Χίτλερ στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το τηλέφωνο ανακάλυψε ο στρατάρχης sir Ralph Rayner, ένας από τους πρώτους μη Σοβιετικούς στρατιωτικούς που έφτασαν στο Βερολίνο μετά την παράδοση των Γερμανών. Είχε σταλεί για να έρθει σε επαφή με τους Ρώσους συμμάχους στο Βερολίνο – και αυτοί του έδωσαν το περίφημο κόκκινο τηλέφωνο. Μάλιστα αρχικά του είχαν προσφέρει το μαύρο τηλέφωνο που βρισκόταν στο δωμάτιο της Εύας Μπράουν, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Όμως όταν του προσέφεραν το κόκκινο τηλέφωνο του Χίτλερ δεν άντεξε. Το δέχτηκε λέγοντας ότι «το κόκκινο είναι το αγαπημένο του.

Όπως λέει ο γιος του Ranulf Rayner: «Τον θυμάμαι όταν επέστρεψε από τη Γερμανία ένα μήνα αφού είχε αυτοκτονήσει ο Χίτλερ με το κόκκινο τηλέφωνο και έναν πορσελάνινο σκύλο Αλασατίας κρυμμένα στα πράγματα του.

Ο Rayner έδωσε το τηλέφωνο στον γιο του, λίγο πριν από τον θάνατό του το 1977. Και τώρα αυτός, ένας συνταξιούχος στρατιωτικός, αποφάσισε να το πουλήσει, ελπίζοντας να αποτελεί για πάντα ένα ενθύμιο των ναζιστικών θηριωδιών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο 82χρονος, που ζει στο Ντέβον, είπε: «Ηταν το φονικό όργανο του Χίτλερ. Είναι ανατριχιαστικό αν σκεφτεί κανείς για τι χρησιμοποιείτο. Από το τέλος του πολέμου ήταν σε ασφαλές μέρος, όπου δεν το ήξερε κανείς. Αλλά τώρα γερνάω και νομίζω ότι αυτό το αντικείμενο δεν πρέπει να μένει κρυφό πια».

Τώρα, το κόκκινο τηλέφωνο του Ηγέτη των ναζί βγαίνει σε δημοπρασία και αναμένεται να πουληθεί για πάνω από 400.000 ευρώ. Η δημοπρασία θα γίνει στο τέλος Φεβρουαρίου. Μαζί με αυτό θα βγει στη δημοπρασία και η πορσελάνινη απομίμηση του σκύλου Αλσατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα