To ISIS πίσω από τoν φόνο αστυνομικού και την ομηρία στο Παρίσι

08:34 14/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Δράστης επιτέθηκε σε 42χρονο αξωματικό της γαλλικής αστυνομίας έξω από τ σπίτι του στην περιοχή Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι. Σύμφωνα με την αστυνομία του κατάφερε θανάσιμα πλήγματα με μαχαίρι.

Στη συνέχεια ο δράστης ταμπουρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος όπου κράτησε όμηρο τη σύντροφο του αστυνομικού.

Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ επακολούθησαν διαπραγματεύσεις με την ειδική υπηρεσια RAID. Όπως

αναφέρουν οι αρμόδιοι ο δράστης δήλωσε σε διαπραγματευτή της αστυνομίας ότι ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος. Επίσης, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνδρας φώναξε Αλλαχού Ακμπάρ (ο Αλλάχ είναι μεγάλος) και στη συνέχεια όρμησε στον αστυνομικό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο κατά την οποία σκότωσαν τον δράστη, ενώ εντόπισαν μέσα στο διαμέρισμα νεκρή και τη σύντροφο του αξιωμαικού. Ωστόσο, βρήκαν ζωντανό και ασφαλή τον τρίχρονο γιο του ζευγαριού.

Με ανάρτησή του στο πρακτορείο τους Αμακ οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο των Ηλυσίων ενώ τόνισε πως θα «χυθεί άπλετο φως στη φρικιαστική αυτή τραγωδία».

Keywords
Τυχαία Θέματα