Tα τουρκικά ΜΜΕ για το «ναυάγιο» στις συνομιλίες του Κυπριακού

11:07 22/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Μετά το «ναυάγιο» στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί, ο τουρκικός Τύπος επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για το άδοξο τέλος στις συνομιλίες.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε την είδηση της μη συμφωνίας των δυο πλευρών για το εδαφικο με τον τίτλο «Η αδιαλλαξία της ελληνικής πλευράς οδήγησε σε κατάρρευση των διαπραγματεύσεων».

Αρκετά

τουρκικά μέσα υιοθετούν τη γραμμή του εκπροσώπου της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μπαρίς Μπουρτζού, ο οποίος ανέφερε πως «Οι Ελληνοκύπριοι δεν προσπάθησαν καν να διαπραγματευτούν. Ήρθαν στην Ελβετία για να βάλουν στην τσέπη τους και όχι να βγάλουν», λέγοντας πως οι τουρκοκύπριοι προσήλθαν «καλή τη πίστη» στις διαπραγματεύσεις αλλά «οι υπερβάλλουσες απαιτήσεις των Ελληνοκυπρίων ήταν αυτές που οδήγησαν σε άκαρπες διαπραγματεύσεις».

Οι εφημερίδες που ανήκουν στο κοσμικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν κρατούν αποστάσεις και μεαδίδουν την είδηση λαμβανοντας υπόψη τις ανακοινώσεις και των δύο πλευρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα