«Stern»: Ο μοιραίος πιλότος είχε ψυχικό πρόβλημα

20:44 26/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Αντρέας Λούμπιτς είχε ψυχολογικά προβλήματα και αυτό ήταν γνωστό, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Stern» το οποίο, επικαλούμενο εμπιστευτικές πληροφορίες της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, μητρικής της «Germanwings» όπου εργαζόταν ο συγκυβερνήτης του Airbus 320, αναφέρει ότι ο 28χρονος Γερμανός προσπαθούσε να ξεπεράσει τα ψυχολογικά θέματα που είχε.

To γεγονός αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, δεδομένου ότι νωρίτερα την Πέμπτη εκπρόσωποι της Lufthansa

και της Germanwings ανακοίνωσαν πως οι κυβερνήτες των αεροσκαφών τους υποβάλλονται σε ετήσιες ιατρικές εξετάσεις, αλλά όχι σε ειδικά ψυχολογικά τεστ μετά την εκπαίδευση!

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης και ερωτηθείς για τα ψυχολογικά τεστ ο εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας απάντησε πως η διαδικασία προβλέπει πολλά τέτοια τεστ κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ενώ είπε ότι δεν γίνεται έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον του κάθε κυβερνήτη.

Σχετικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν για την τραγωδία, ο εκπρόσωπος της Lufthansa απέρριψε την υπόθεση της τρομοκρατικής ενέργειας.

Όσο για τη συνομιλία ανάμεσα σε κυβερνήτη και συγκυβερνήτη, την ώρα που βρίσκονταν και οι δύο στο κόκπιτ, δήλωσε πως ο κυβερνήτης ακούγεται να του λέει «τώρα έχεις τον έλεγχο».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως ο συγκυβερνήτης του Airbus 320 είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του, επειδή έπασχε από κατάθλιψη.

Τέλος, τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας εξήγησαν πως έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου η πόρτα του κόκπιτ δεν ανοίγει εξωτερικά. Αν κάποιος παραμείνει έξω από το κοκ πιτ μπορεί να χτυπήσει την πόρτα ή να χτυπήσει κουδούνι, ωστόσο, όποιος βρίσκεται μέσα στο πιλοτήριο έχει τη δυνατότητα να «μπλοκάρει» την πόρτα κάτι που ενδέχεται να συνέβη στην περίπτωση του μοιραίου Airbus.

Keywords
Τυχαία Θέματα