SZ: Deal Τσίπρα-Ερντογάν στη Γενεύη για τους 8 Τούρκους στρατιώτες;

12:13 9/1/2017 - Πηγή: Aixmi

«Σφαγή για τη συνείδηση των 15 δικαστών» είναι ο τίτλος αναλυτικού ρεπορτάζ για την υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτών, που μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Το ρεπορτάζ, που δημοσιεύεται στη Süddeutsche Zeitung, παραμονή της εκδίκασης της υπόθεση στον Άρειο Πάγο, αφορά στην καμπάνια που έχει ξεκινήσει ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης εναντίον της απέλασης των στρατιωτών.

Ο

Δοξιάδης μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα, όπως αναδημοσιεύει η Deutsche Welle, παραπονιέται για την αμφισημία των εκφράσεων που επέλεξε ο Έλληνας πρωθυπουργός όταν στο πλαίσιο της Γεν. Συνέλευσης των ΗΕ συζήτησε για το θέμα με τον Τούρκο πρόεδρο και την περίεργη σύμπτωση της ακροαματικής διαδικασίας με τις πολυμερείς διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στη Γενεύη.

«Δεν πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας», διαβεβαιώνει, «υπάρχει η πολύ διαδεδομένη αντίληψη ότι ο Τσίπρας την ημέρα των διαβουλεύσεων στη Γενεύη θα διαβεβαιώσει τον Ερντογάν ότι θα ‘πάρει’ τους 8 στρατιώτες του, είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτική ανάμειξη στο έργο της δικαιοσύνης», ισχυρίζεται ο Δοξιάδης στη γερμανική εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα