STOP στις «εύκολες» απεργίες βάζει η κυβέρνηση

17:46 8/7/2014 - Πηγή: Aixmi

Δραστικό περιορισμό των απεργιών επιδιώκει η κυβέρνηση, προωθώντας σημαντικές αλλαγές στο υφιστάμενο συνδικαλιστικό νόμο.

Όπως γράφουν τα ΝΕΑ, το υπουργείο Εργασίας θα καταργήσει τη διάταξη, σύφωνα με την οποία τις απεργίες μπορούν να κηρύξουν τα διοικητικά συμβούλια των συνδικάτων ή οι γενικές τους συνελεύσεις, με πλειοψηφία των παρόντων μελών τους.

Η νέα

ρύθμιση θα δίνει αυτό το δικαίωμα μόνο στην απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών ενός σωματείου -και όχι των παρόντων στην ψηφοφορία.
Κυβερνητικός παράγοντας θύμιζε, εν προκειμένω, ότι την τελευταία απόφαση για συνέχιση της απεργίας των διοικητικών του Πολυτεχνείου, έλαβαν μόνο οι 27 παρόντες στην ψηφοφορία υπάλληλοι.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι τι στάση θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ στο θέμα, δεδομένου ότι η διάταξη που φέρεται προς κατάργηση είχε θεσμοθετηθεί το 1982 από την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου.

Υπενθυμίζουμε ότι η τρόικα έχει ζητήσει επανειλημμένως να επανέλθει και η δυνατότητα του λοκ άουτ -την οποία, επίσης, είχε καταργήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Όπου λοκ άουτ σημαίνει ότι θα έχει ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης το δικαίωμα να βάζει ο ίδιος λουκέτο, σε περιπτώσεις απεργιών διαρκείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα