SPD: Υποψήφιος για την καγκελαρία ο Γκάμπριελ

09:36 6/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών SPD, υποψήφιος για την καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου θα είναι ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, καθώς το κόμμα θα δώσει στον αντικαγκελάριο το χρίσμα.

Ο Γκάμπριελ, που είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας στον «μεγάλο συνασπισμό» του SPD με τους Χριστιανοδημοκράτες

την τελευταία τετραετία, είναι πιο δημοφιλής στα στελέχη του κόμματός του σε σύγκριση με τους προκατόχους του αλλά έχει επίσης τη φήμη του απρόβλεπτου.

Στελέχη του SPD επισήμαναν ωστόσο ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία οριστική απόφαση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Κάποια στελέχη προτιμούσαν ωστόσο ως υποψήφιο τον Μάρτιν Σουλτς που αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στις 17 Ιανουαρίου γιατί οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι θα λάμβανε μεγαλύτερο ποσοστό από τον Γκάμπριελ έναντι της Άνγκελα Μέρκελ. Όμως ο κ. Σουλτς θα γίνει υπουργός Εξωτερικών στη θέση του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος στις 12 Φεβρουαρίου αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα