Reuters: Οι Έλληνες αφήνουν τα παιδιά στα ιδρύματα γιατί δεν έχουν να τα θρέψουν

13:23 15/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Συγκλονίζει δημοσίευμα του Reuters, που αναφέρεται στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα η οποία επηρεάζει ακόμη και τις οικογένειες ενώ εξαιτίας της γονείς αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους στα ιδρύματα καθώς δεν έχουν χρήματα να τα συντηρήσουν.

«Βαρύ»το τίμημα της κρίσης καθώς το Πρότυπο Ορφανοτροφείο στην Καλλιθέα που παλαιότερα δεχόταν κακοποιημένα

παιδιά, και στο παρελθόν ορφανά του πολέμου, τώρα φιλοξενεί παιδιά οικογενειών που δεν μπορούν να τα θρέψουν!

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του Reuters, αυτό είναι το μελανότερο σημείο της οικονομικής καταστροφής στην Ελλάδα, όπου οι παραδοσιακά ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί κλονίζονται έπειτα από χρόνια ύφεσης.

Το ένα τέταρτο του ελληνικού εργατικού δυναμικού είναι άνεργο ενώ 1/4 παιδιών ζουν στα όρια της φτώχειας, γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο στοιχεία του ΟΗΕ, και προσθέτει ότι οι γονείς επιβάλλουν στους παππούδες να βοηθούν στη συντήρηση της οικογένειάς τους, αν και οι συντάξεις έχουν υποστεί αρκετές μειώσεις..

Αδύναμοι να προσφέρουν ακόμη και τα βασικά στα παιδιά τους, οι γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά στο Πρότυπο Ορφανοτροφείο όλη την εβδομάδα, ενώ ακόμη και αυτό δυσκολεύεται πλέον να τα βγάλει πέρα με τα αυξανόμενα έξοδα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής, Ηρώ Ζερβάκη, περίπου 40 παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής, τέσσερις φορές περισσότερα σε αριθμό από ό,τι δύο χρόνια νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα