Reuters: Ο Ντράγκι θα πιέσει την Ελλάδα να δεχθεί την πρόταση

15:26 3/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Ελλάδα δεν θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ που συγκροτείται σήμερα, ημέρα Ττάρτη, αλλά θα γίνουν κάποιες αναφορές από τον επικεφαλή της ΕΚΤ για τη χώρα μας.

Όπως αναφέρει το Reuters: «Αν και ο Ντράγκι δεν θα το ήθελε, θα του είναι δύσκολο να μην αναφερθεί

στην Ελλάδα – μια ημέρα μετά τη δημιουργία των βασικών γραμμών (από την πλευρά των δανειστών) που μπορούν να οδηγήσουν σε συμφωνία και σε περαιτέρω οικονομική βοήθεια».

Στη συνέχεια το πρακτορείο αναφέρει πως η Αθήνα έστειλε με τη σειρά της ένα μεταρρυθμιστικό πλάνο προς τους δανειστές της, το οποίο μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να το χαρακτήρισε ρεαλιστικό, αλλά οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης το υποδέχθηκαν με σκεπτικισμό και απάντησαν πως δεν ήταν αυτό που περίμεναν να διαβάσουν.

«Χωρίς συμφωνία, η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα στο τέλος του μήνα. Αν και ο κίνδυνος της μετάδοσης της ελληνικής χρεοκοπίας σε άλλες ευάλωτες χώρες είναι μικρός, δεν ισχύει το ίδιο για το ευρύτερο σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», σημειώνει το άρθρο και συμπληρώνει με την άποψη του Σοφοκλή Κληρίδη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου ο οποίος λέει: «Το ευρώ ήταν ένας τρόπος για να έρθουν πιο κοντά οι χώρες, αλλά αν κρίνουμε βάσει όσων έχουν συμβεί, αυτό το σχέδιο βαίνει σε αποτυχία. Εάν οι άνθρωποι νιώσουν ότι το να είναι μέρος του ευρώ, αυτό θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη, τότε θα οικοδομηθεί μια περισσότερη θετική συμπεριφορά μεταξύ τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα