Reuters: Χωρίς συμφωνία, προετοιμαστείτε για μια δύσκολη Τρίτη, είπε ο Στουρνάρας σε τραπεζίτες

11:29 22/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Να προετοιμαστούν για «μια δύσκολη Τρίτη» σε περίπτωση που δεν υπάρξει σήμερα συμφωνία στις Βρυξέλλες κάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας τους τραπεζίτες, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δύο τραπεζίτες.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι ο διοικητής της ΤτΕ

συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους τραπεζίτες για να συζητήσουν την κατάσταση στον τραπεζικό τομέα μετά και το συνεχόμενο κύμα εκροών. Τους κατέστησε μάλιστα σαφές ότι η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα σοβαρή και θα πρέπει, να ληφθούν αποφάσεις.

«Αν δεν υπάρχει καμία συμφωνία, οι Ευρωπαίοι θα έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν, μας είπαν», σημείωσε τραπεζίτης τονίζοντας ότι «συζητήσαμε τεχνικά ζητήματα σχετικά με τα μηχανήματα ΑΤΜ. Η τροφοδότησή τους με μετρητά είναι ένα μεγάλο υλικοτεχνικό πρόβλημα».

«Εάν δεν υπάρξει καμία συμφωνία τη Δευτέρα, ο Θεός ξέρει πως θα μοιάζει η Τρίτη. Ακόμη και η ΕΚΤ δεν είναι σίγουρη για τον οδικό χάρτη στη συνέχεια», είπε ο δεύτερος τραπεζίτης.

Σύμφωνα με το Reuters οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ανήλθαν σε περίπου 4,2 δισ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα