Reuters: Eντός προθεσμίας πιθανότατα η Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

10:05 3/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Εντός της προθεσμίας της 15ης Νοεμβρίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πιθανώς να βρεθεί η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της Ευρωζώνης στο πρακτορείο Reuters.

«Η Ελλάδα είναι πιθανό να προλάβει την προθεσμία της 15ης Νοεμβρίου για

τα κεφάλαια της ανακεφαλαιοποίησης, καθώς η εκταμίευση εξαρτάται κυρίως από τις μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό κλάδο που μπορεί να έχουν υλοποιηθεί μέχρι τότε», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα συμφωνία της Ελλάδας περιλαμβάνει χορήγηση ποσού ύψους 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Από το ποσό αυτό, ήδη τα 10 δισ. ευρώ βρίσκονται σε λογαριασμό του Λουξεμβούργου, έτοιμα να εκταμιευθούν.

Εάν τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες επιβεβαιώσουν πως χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια και εκείνα που θα διαθέσουν οι ιδιώτες επενδυτές δεν αρκούν, τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα υπόλοιπα 15 δισ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα έως τις 15 Νοεμβρίου, γράφει το δημοσίευμα.

Το εν λόγω ζήτημα συζητήθηκε στη τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group το απόγευμα της Παρασκευής.

Κατά τις ίδιες πηγές που μίλησαν στο Reuters, οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο διαχωρισμού των μεταρρυθμίσεων στις ελληνικές τράπεζες από την πρώτη αξιολόγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα