Public Issue: Προβάδισμα 4,5 μονάδες για ΣΥΡΙΖΑ

12:09 14/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Προβάδισμα του Σύριζα με διαφορά 4,5 μονάδων έναντι της ΝΔ καταγράφει το βαρόμετρο της Public Issue (για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή), που για πρώτη φορά από τις εκλογές του Ιουνίου δημοσιοποιεί εκτίμηση εκλογικής επιρροής των κομμάτων.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή

με 10,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9%, με τη δημοσκόπηση ωστόσο να μην έχει προλάβει τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο κόμμα.

Το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει την πέμπτη θέση με ποσοστό 8% και ακολουθούν η ΔΗΜΑΡ που κρατάει τα ποσοστά της (6,5%) και το ΚΚΕ με 5,5%.

Αντίθετα με τις Τάσεις της ΜRB, η έρευνα της Public Issue εμφανίζει το σύνολο των κομμάτων και των αρχηγών τους να ενισχύουν την εικόνα τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την κυβερνητική φθορά, τα επώδυνα μέτρα και την κοινωνική ένταση που πυροδοτούν, οι τρεις εταίροι φαίνεται να διατηρούν τη δυναμική και την επιρροή τους.

Η παράσταση νίκης είναι συντριπτική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ: Το 60% των πολιτών θεωρούν ότι θα ήταν πρώτο κόμμα αν είχαμε αύριο εκλογές, σε αντίθεση με το 25% που πιστεύει ότι πρώτη θα ήταν η ΝΔ.

Αυτό πιστεύουν, το θέλουν όμως;

Μάλλον όχι, καθώς μόνο το 23% προτιμά κυβέρνηση Σύριζα και το 29% πρωθυπουργό Σαμαρά. Αντίθετα, το 35% επιλέγει τη συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και το 40% πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός, πάντως, παραμένει σταθερά ο Αντώνης Σαμαράς με 40% έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα και καλύτερη κυβέρνηση με 35% η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την οποία προτιμά το 23%.

Keywords
Τυχαία Θέματα