Public Issue: «Όχι» λένε οι πολίτες στη συμφωνία των Πρεσπών

22:39 19/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για την ονομασία της ΠΓΔΜ τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών –αλλά και ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ- όπως προκύπτει από το Βαρόμετρο της Public Issue, που δημοσίευσε το newpost.gr.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκφράζει

αρνητική γνώμη για τον πρώην υπυοργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αλλά και τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ενώ εκφράζει την ανησυχία της για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ειδικότερα, το 65% τάσσεται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ μόλις το 17% τάσσεται υπέρ. Το 13% δεν παίρνει θέση, ενώ το 5% δεν απαντά.

Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και το εύρημα ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα το 45% τάσσεται κατά της συμφωνίας. Από την άλλη, μόλις το 31% τάσσεται υπέρ και το 17% δεν εκφράζει θέση.

Την ίδια στιγμή, σε σταθερά αρνητικά επίπεδα παραμένει η δημοσιότητα του αρχιτέκτονα της συμφωνίας Νίκου Κοτζιά. Ειδικότερα, το 60% εκφράζει αρνητική γνώμη για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, ενώ μόλις το 32% θετική γνώμη.

Αντίστοιχα, στο 53% βρίσκονται οι αρνητικές γνώμες για τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ενώ το 28% εκφράζει θετική άποψη. Το 19% δεν εκφέρει γνώμη.

Παράλληλα, σε χειρότερο σημείο με πέρσι είναι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας σύμφωνα με το 52%. Στο ίδιο ερώτημα το 44% εκτιμά ότι έχουν παραμείνει ίδιες, ενώ ένα μόλις 2% απαντά ότι έχουν καλυτερέψει.

Αναλυτικά ολόκληρη η δημοσκόπηση

The post Public Issue: «Όχι» λένε οι πολίτες στη συμφωνία των Πρεσπών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα