O Βούτσης συγκροτεί επιτροπή για τις ανακεφαλαιοποίησεις τραπεζών

15:47 10/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Την συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων προκειμένου να υπάρξει αποτίμηση για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η σύσταση της συγκεκριμένης επιτροπής θα πραγματοποιηθεί ύστερα

από την επιστολή που έστειλε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης προς τις τράπεζες προκειμένου να υπάρξει αποτίμηση των ανακεφαλαιοποιήσεων.

Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής, ωστόσο, άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος εάν υπάρξει προηγουμένως απόφαση της κυβέρνησης ή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης ο ρόλος της επιτροπής θα είναι μονάχα η αποτίμηση των ανακεφαλαιοποιήσεων από την περίοδο Αλογοσκούφη και πως σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόθεση να αποδοθούν ευθύνες.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την ανασυγκρότηση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου καθώς με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίσθηκε από την Βουλή, το ΕΣΡ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αδειοδότηση των καναλιών. Ο Νίκος Βούτσης ουσιαστικά προανήγγειλε πως εάν η υπόθεση του ΕΣΡ οδηγηθεί σε αδιέξοδο για τον διορισμό των νέων μελών του οργάνου τότε θα υπάρξει αφαίρεση της αρμοδιότητας διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ και θα ανατεθεί σε άλλο κυβερνητικό όργανο.

Keywords
Τυχαία Θέματα