O Σάντσεθ ετοιμάζει φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση – Έρχεται το πρώτο εμπόδιο

10:51 6/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Ως φιλοευρωπαϊστής ο Σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ ετοιμάζεται να σχηματίσει έντονα φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα έχει να αντιμετωπίσει και να υπερνικήσει τα πρώτα εμπόδια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των El Pais και Expansion, ο Σάντσεθ σκέφεται να τοποθετήσει υπουργό Οικονομικών τη Νάντια Καλβίνιο, νυν γενική διευθύντρια για τον Κοινοτικό προϋπολογισμό. Επίσης, ως υπουργό Εξωτερικών υπάρχνουν πληροφορίες ότι θα τοποθετήσει τον Τζοζέπ Μπορέλ, πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Εικάζεται ότι θα επιλέξει

προσωπικότητες από τον χώρο της Αριστεράς αλλά και πολλές γυναίκες, ωστόσο, η κυβέρνησή του δεν θα περιλαμβάνει στελέχη των Podemos.

Στο μεταξύ, τις επόμενες εβδομάδες ο Πέδρο Σάντσεθ έρχεται αντιμέτωπος με την πρόκληση να πετύχει την επικύρωση του προϋπολογισμού του 2018 στην άνω Βουλή.

Η Γερουσία ελέγχεται από το Λαϊκό Κόμμα, και όπως είναι φυσικό αναμένεται να καταψηφίσει ως «εκδίκηση» για την πρόταση μομφής του Σάντσεθ στην κυβέρνηση Ραχόι.

The post O Σάντσεθ ετοιμάζει φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση – Έρχεται το πρώτο εμπόδιο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα