Novartis -Βουλκίδης: Έδωσα προμήθεια 400,000 ευρώ στον Δεστεμπασίδη

18:16 9/1/2020 - Πηγή: Aixmi

Ο διαφημιστής Μανόλης Βουλκίδης κατέθεσε στην Προανακριτική της Βουλής ότι μέσα σε 6 χρόνια είχε δώσει προμήθεια 400,000 ευρώ στον τότε υπεύθυνο επικοινωνίας της Novartis Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη, ώστε εκείνος να του αναθέτει δουλειές. Υποστήριξε δε ότι αργότερα ο κ. Δεστεμπασίδης του πρότεινε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση, αλλά αρνήθηκε, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να κληθεί ως κατηγορούμενος.

Απαντώντας σε ρωτήσεις βουλευτών

ανέφερε ότι δεν έχει δώσει χρήματα σε κανέναν άλλο. Ούτε στον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή, ούτε στον πρώην εμπειρογνώμονα Νίκο Μανιαδάκη. Διέψευσε δε ότι ο κ. Δεστεμπασίδης τον είχε ενημερώσει πως έδινε μίζες σε πρώην υπουργούς, όπως τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Μάριο Σαλμά και τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

«Ο κ. Δεστεμπασίδης μου πρότεινε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας, σε καφέ στους Αμπελοκήπους, παρουσία και αστυνομικού. Τους είπα ότι δεν έχω τίποτα εναντίον πολιτικών ή άλλων και μετά με κάλεσαν ως κατηγορούμενο. Όταν μπήκα να καταθέσω στο γραφειο της Τουλουπάκη υπήρχε ένας εισαγγελέας. Μου είπε πως δεν χρειάζεται να καταθέσω. Απλά μου θύμισε το νόμο που μπορούσα να μπω σε καθεστώς προστασίας μάρτυρα. Ήταν και ο δικηγόρος μου εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ερώτημα είναι αν, τελικά, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης είναι ο προστατευόμενος μάρτρας με την κωδική ονομασία Μάξιμος Σαράφης. Ο ίδιος το αρνήθηκε κατηγορηματικά στην Προανακριτική. Αν αποδειχθεί ότι είπε ψέματα θα υπάρξουν συνέπειες και για την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία του προσέφερε καθεστώς προστασίας ενώ κανονικά έπρεπε να του ασκήσει ποινική δίωξη.

The post Novartis -Βουλκίδης: Έδωσα προμήθεια 400,000 ευρώ στον Δεστεμπασίδη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα