Nέες καταγγελίες σεξουαλικών παρενοχλήσεων ανηλίκων στο Βατικανό

17:31 20/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων μαθητών ιερατικής σχολής που εδρεύει ιστο εσωτερικό του Βατικανού έφερε στο «φως» τηλεοπτική εκπομπή του ομίλου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μάλιστα άμεση ήταν η αντίδραση του Βατικανού που δήλωσε ότι ξεκίνησε άμεσα έρευνα για να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες και να τιμωρηθούν οι δράστες.

Η εκπομπή Le Iene φιλοξένησε δηλώσεις δύο πρώην μαθητών της ιερατικής σχολής, οι οποίοι δήλωσαν πως όταν ήταν

Δύο πρώην μαθητές δήλωσαν πως, όταν ήταν έφηβοι δεκαπέντε ετών, παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από εικοσάχρονο μαθητή της σχολής, ο οποίος, όπως κατήγγειλαν, διέθετε σημαντική εξουσία στο εσωτερικό της σχολής και είχε εξασφαλίσει ατιμωρησία.

Μάλιστα όπως ανέφερε στην εκπομπή ο ένας εκ των πρώην μαθητών μόλις έδειξε ότι τον ενοχλεί η συμπεριφορά του 20χρονου τότε δέχτηκε απίστευτο ψυχολογικό πόλεμο , άρχισαν να τον αποκλείουν ναπό κοινωνικές δραστηριότητες αλλά και από καθημερινές δραστηριότητες μέσα στη σχολή, ενώ τον εξανάγκαζαν στο περιθώριο διαρκώς.
Ο δεύτερος νεαρός ανέφερε πως όταν τόλμησε να καταγγείλλει σε ανώτερους κληρικούς τι συνέβαινε, το μόνο που τον συμβούλεψαν, με γραπτή επιστολή, ήταν να φύγει από τη σχολή «λόγω του κλίματος που είχε δημιουργηθεί».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο που αποκάλυψε η εκπομπή Le Iene, ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας του Βατικανού προσπάθησε να ξεκινήσει έρευνα με στόχο τη σχετική απόδοση ευθυνών, αλλά φέρεται να τον μπλόκαρε ο καρδινάλιος, πρωθιερέας της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, Άνζτελο Κομάστρι.

Κι ενώ στα θύματα εμφανιζόντουσαν διαρκώς εμπόδια ο «δράστης» έχει χειροτονηθεί ιερέας και βρίσκεται στο Κόμο, στη βόρεια Ιταλία. Αν και ο επίσκοπος της περιοχής είχε ενημερωθεί για την ανάρμοστη συμπεριφορά του 20χρονου.

The post Nέες καταγγελίες σεξουαλικών παρενοχλήσεων ανηλίκων στο Βατικανό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα