Mega: Βαρδινογιάννης-Μαρινάκης δεν θα διεκδικήσουν άδεια…

23:50 10/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Οι ιδιοκτήτες του Mega (οικογένεια Βαρδινογιάννη και Βαγγέλης Μαρινάκης) αποφάσισαν να μη διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια, για λογαριασμό του σταθμού, ακυρώνοντας τον σχεδιασμό τους, που προέβλεπε πρώτον υπαγωγή της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (ιδιοκτήτριας του Mega) στον πτωχευτικού κώδικα και δεύτερον, εξασφάλιση άδειας μέσω άλλης εταιρείας, η οποία θα αφομοίωνε αργότερα την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.

Οι επιχειρηματίες έκριναν, τελικά, ως μη συμφέρουσα τη συνέχιση της λειτουργίας του καναλιού, συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα. Κεντρικό ρόλο στην απόφασή

τους έπαιξε το γεγονός ότι με βάση το νόμο θα πρέπει να κλείσει στο τέλος Φεβρουαρίου όποιος σταθμός δεν πάρει άδεια. Ο νόμος είναι «φωτογραφικός» για το Mega, καθώς μόνο η ιδιοκτήτρια εταιρεία του (η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ) δεν μπορεί να διεκδικήσει άδεια, με βάση τη συμφωνία με τις τράπεζες.Το Mega θα έκλεινε υποχρεωτικά, λοιπόν, σε ενάμισι μήνα και θα άνοιγε μετά από περίπου 6 μήνες, έχοντας χάσει στο μεταξύ τη θέση του στην αγορά. Οι ιδιοκτήτες του σταθμού ρώτησαν το ΕΣΡ αν θα δοθεί παράταση για το «μαύρο» και δεν έλαβαν ποτέ απάντηση.

Σημαντικός λόγος στη συναπόφαση Βαρδινογιάννη-Μαρινάκη ήταν, ακόμη, ότι στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν περισσότεροι υποψήφιοι από όσους αντιστοιχούν στον αριθμό των αδειών. Δηλαδή, Κυριακού (Αντέννα), Αλαφούζος (Σκάι), Κοντομηνάς (Alpha), Βαρδινογιάννης (Star), Σαββίδης (Epsilon), αλλά και Φίλιππος Βρυώνης (πρώην Epsilon) και Δημήτρης Μάρης (εκδότης του Έθνους). Πράγμα που σημαίνει ότι αν συμμετείχε και κάποια εταιρεία για λογαριασμό του Mega οι υποψήφιοι θα έφταναν τους 8, ενώ οι άδειες είναι 7. Άρα, το τίμημα για κάθε άδεια θα ξεπερνούσε τα 35 εκατομ ευρώ. Όμως, το σχέδιο συμφωνίας με τις τράπεζες περιλαμβάνει τίμημα 35 εκατομ ευρώ – έτσι θα έπρεπε να αναθεωρηθεί ξανά.

The post Mega: Βαρδινογιάννης-Μαρινάκης δεν θα διεκδικήσουν άδεια… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα