Mε αυγά και συνθήματα υποδέχθηκαν τον Τραμπ στο Σαν Φρανσίσκο (ΒΙΝΤΕΟ)

10:11 30/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα «Τραμπ ηλίθιε» ή «Ο φόβος και το μίσος δεν είναι προεδρικά προσόντα» και με αυγά κατά των δυνάμεων ασφαλείας, περίπου 1.000 διαδηλωτές υποδέχθηκαν τον υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών σε ξενοδοχείο στο Σαν Φρανσίσκο.

Εικόνες που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά δείχνουν μια ομάδα διαδηλωτών να προσπαθεί να περάσει τον φράχτη, τον οποίο είχε στήσει η αστυνομία, για

να καταφέρει να διεισδύσει στο ξενοδοχείο.

Επίσης ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είδε διαδηλωτές να ρίχνουν μια καρέκλα για να σπάσουν ένα τζάμι του ξενοδοχείου ώστε να μπορέσουν να μπουν μέσα στο κτίριο, όπως και τουλάχιστον έναν υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ να δέχεται επίθεση από τους διαδηλωτές.

CBS News 8 – San Diego, CA News Station – KFMB Channel 8

«Δεν ήταν η πιο εύκολη είσοδος που έχω κάνει», είπε ο Τραμπ στην ομιλία του αστειευόμενος και πρόσθεσε ότι χρειάστηκε να περάσει πάνω από έναν φράχτη για να φτάσει. «Ηταν σαν να διασχίζω τα σύνορα. Αλλά έφτασα», συμπλήρωσε.

Η αστυνομία προχώρησε σε 5 συλλήψεις με την κατηγορία της παρεμπόδισης και της αντίστασης στις δυνάμεις της τάξης.

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν μεξικανικές σημαίες, την ώρα που ο Τραμπ δεν σταματά τις φραστικές επιθέσεις κατά των Μεξικανών τους οποίους χαρακτηρίζει «βιαστές» και εγκληματίες ενώ έχει ζητήσει να κατασκευαστεί ένας τοίχος κατά μήκος των συνόρων του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

Το βράδυ της Πέμπτης είχαν ξεσπάσει βίαια επεισόδια και τουλάχιστον 20 άνθρωποι είχαν συλληφθεί σε άλλη διαδήλωση που έγινε εναντίον του Τραμπ στην Κόστα Μέσα, στα προάστια του Λος Άντζελες.

Keywords
Τυχαία Θέματα