Liberation: «Grexit» όχι από το ευρώ, αλλά από τη Συνθήκη Σένγκεν

12:31 4/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Για «Grexit», όχι από την Ευρωζώνη αλλά από τη Συνθήκη Σένγκεν, κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα «Liberation».

«Grexit, η επιστροφή. Αλλά αυτή τη φορά δεν πρόκειται για έξοδο των Αθηνών από την ευρωζώνη αλλά από την συνθήκη Σένγκεν. Οι εταίροι της Ελλάδας δεν κρύβουν την οργή τους απέναντι στην ανικανότητα της ελέγξει το τεράστιο κύμα προσφύγων και μεταναστών στα σύνορά της«, υποστηρίζει ο Γάλλος αρθρογράφος

Ζαν Κατρεμέ.

«Ελλάδα: ο κακός μαθητής των συνοριακών ελέγχων», γράφει το γαλλικό δίκτυο «Europe 1» το οποίο σχολιάζει τις επιδόσεις των Αθηνών με βάση στοιχεία της Ιντερπόλ.

Σύμφωνα με έρευνα της Ιντερπόλ, «η Ελλάδα δεν φιλτράρει επαρκώς τους μετανάστες και γενικότερα όλους όσοι εισέρχονται ή εξέρχονται από τη χώρα», επισημαίνει στην ιστοσελίδα του το γαλλικό δίκτυο.

«Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε θα συναντηθούν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τόσο για την μεταναστευτική κρίση όσο και για την τρομοκρατία. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η Ελλάδα και το θέμα που ερεθίζει τους Ευρωπαίους είναι η χαλάρωση σε ότι αφορά τον έλεγχο της εισόδου και εξόδου των μεταναστών«, αναφέρει το δίκτυο «Europe 1».

Την ίδια ώρα, το ραδιοφωνικό δίκτυο «Sudfrance» πραγματοποίησε χθες δημοσκόπηση ζητώντας από τους ακροατές του να ψηφίσουν αν τάσσονται υπέρ ή κατά της αποπομπής της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα