Le Monde: 600 εμπειρογνώμονες στέλνουν στην Ελλάδα, Βερολίνο και Παρίσι

16:40 21/3/2016 - Πηγή: Aixmi

600 αστυνομικούς και εμπειρογνώμονες ειδικούς σε θέματα ασύλου στέλνουν άμεσα στην Ελλάδα το Βερολίνο και το Παρίσι, όπως δήλωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας σε κοινή τους επιστολή, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Για να τονίσουν

τη συγκεκριμένη επείγουσα ανάγκη» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ και της Άγκυρας, η Γερμανία και η Γαλλία είναι πρόθυμες να στείλουν εμπειρογνώμονες στα νησιά του Αιγαίου» υποστηρίζουν ο Μπερνάρ Καζνέβ και ο Τόμας ντε Μεζιέρ.
Γερμανία και Γαλλία είναι έτοιμες να παράσχουν «έως 200» επιπλέον αστυνομικούς στα σύνορα και τον Frontex, και «έως 100» άτομα επιπλέον προσωπικό για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασύλου, προκειμένου να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

«Ελπίζουμε ότι περισσότερα κράτη μέλη θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας, επειδή μόνο αν εργαστούμε από κοινού θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή την πρωτοφανή κρίση στην Ελλάδα» τόνισαν στην επιστολή τους οι δύο υπουργοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα