LIVE- Tσίπρας προς ΝΔ: Φωνάζει ο κλέφτης – Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως

14:54 15/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τα δάνεια σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία ενώ την πρόταση για σύσταση εξεταστικής έχουν καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Την πρόταση έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει και η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στις τοποθετήσεις που αναμένεται να κάνουν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο πρωθυπουργός ΑΛέξης Τσίπρας ο οποίος απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση είπε:

«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» αναφερόμενος στις μηνύσεις του Γιώργου Κουμουτσάκου και του Αντώνη Σαμαρά κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

«Κάνετε μηνύσεις για να σταματήσουμε να αναδεικνουμε αυτά που απασχολουν τον μέσο Έλληνα πολιτη» υποστήριξε ο Πρωθυπουργός. Αυτές οι μηνύσεις έγιναν «γιατί είχε το θράσος η κυβερνητική εκπρόσωπος να ασκήσει πολιτική κριτική σε δημοσιεύματα και να ζητήσει απαντήσεις και εξηγήσεις» τόνισε. «Και εσείς αντί για απαντήσεις επί της ουσίας έχετε εισαγάγει φαίνεται τη στρατηγική του «στρίβειν διά των μηνύσεων και των αγωγών»» πρόσθεσε.

«Είναι ευκαιρία να δώσετε σήμερα στον ελληνικό λαό ξεκάθαρες απαντήσεις πως αυτή η χώρα έφτασε έως εδώ. Συνεχίζετε να καλύπτετε τον κ. Παπασταύρου και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά όταν μάλιστα αποκαλύπτεται γιατί έκρυβε τις λίστες στα συρτάρια της», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε, επίσης, τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν υπερασπίζεται τις θέσεις της χώρας στο εξωτερικό αλλά τις θέσεις τρίτων, σχολιάζοντας την κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα είναι μια διαλυμένη χώρα. «Υπάρχει ένα κλίμα αναγνώρισης της Ελλάδας» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι στο όνομα αυτής της αναγνώρισης αύριο έρχεται στη χώρα ο Πάππας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

«Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως» είπε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα