LIVE – Τσίπρας: Έχουμε μπροστά μας μια σειρά από μάχες

13:43 23/10/2016 - Πηγή: Aixmi


Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικά θέματα την εκλογή γραμματέα της Κ.Ε. και την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας.

«Η ΚΕ που προέκυψε από το δεύτερο συνέδριο επιβεβαίωσε το πολιτικό μας σχέδιο. Να συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για την οριστική έξοδο από την κρίση με την

κοινωνία όρθια και να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Επιβεβαίωσε την πολιτική μας επιλογή να μην υποχωρήσουμε μπροστά στις στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και την οικονομική ολιγαρχία. Επιβεβαίωσε τη δέσμευσή μας προς τον ελληνικό λαό να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αντιπαρατεθούμε με τη διαπλοκή και τη διαφθορά» πρόσθεσε.

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Βασικά θέματα της συνεδρίασης η εκλογή γραμματέα της Κ.Ε. και η εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας. Τα 151 νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αναδείχθηκαν από το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτους τον Ευκλ.Τσακαλώτο με 1312 ψήφους, τον Ν. Φίλη (1308 ψήφους), τον Ν.Βούτση (1272), τον Α. Ξανθό (1222), τον Γ. Δραγασάκη (1209) , τον Π. Σκουρλέτη (1157), τον Π.Πολάκη (1137), τον Ν. Παππά (1106) , την Ρ. Δούρου (1090), τον Π.Ρήγα (974 ψήφους ) κλπ.

Γραμματέας αναμένεται να επανεκλεγεί ο Πάνος Ρήγας, δεδομένου ότι ο Νίκος Φίλης και ο Πάνος Σκουρλέτης δεν επιθυμούσαν τη θέση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα Πολιτική Γραμματεία δεν αποκλείεται να αποτελείται από περισσότερα από 17 μέλη που έχει τώρα και σε αυτή θα συμμετέχουν και υπουργοί προκειμένου να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο κυβέρνησης – κόμματος.

Η επίσπευση της συνεδρίασης της ΚΕ φαίνεται ότι φέρνει πιο κοντά και τον ανασχηματισμό, για τον οποίο η Όλγα Γεροβασίλη έχει δηλώσει ότι θα είναι δομικός,.

Keywords
Τυχαία Θέματα