L’ Echo: Αναζητείται πρόεδρος Eurogroup αποκλειστικής απασχόλησης

18:06 20/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένα δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «L’ Echo» αναφέρεται στο «καυτό» ζήτημα της τοποθέτησης προέδρου του Eurogroup και αναφέρεται στο ενδεχόμενο ο επόμενος επικεφαλής να είναι αποκλειστικής απασχόλησης, χωρίς να απαιτείται να είναι εκ παραλλήλου και υπουργός Οικονομίας χώρας της Ευρωζώνης.
Το συγεκριμένο θέμα τέθηκε μετά τη μη εκλογή του Γερούν Ντάισελμπλουμ στις ολλανδικές εκλογές και την πιθανολογούμενη αποχώρηση του από τη θέση του υπουργού Οικονομίας της Ολλανδίας.

Η «L’ Echo»,

σημειώνει ότι σε αυτήν την περίπτωση ο κ. Ντάισελμπλουμ θα μπορούσε από το 2018 και μετά να παραμείνει για άλλα δυόμισι χρόνια στην προεδρία της Ευρωζώνης. Και αυτό διότι, αφενός η θητεία του θεωρείται επιτυχημένη από πολλές χωρες, αφετέρου είναι Σοσιαλδημοκράτης, όπως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωζώνης.

Σημειώνεται, ότι οι πρόεδροι της Επιτροπής του Συμβουλίου και της Ευρωβουλής ανήκουν στο κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup να μην ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα

Keywords
Τυχαία Θέματα