Koρωνοσυναγερμός με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ευρύτερη χρήση μάσκας, νέα τοπικά lockdown…

10:48 21/10/2020 - Πηγή: Aixmi

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές της χώρας, μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ που σημειώθηκε χθες, με τα νέα κρούσματα να φθάνουν στα 667, εκ των οποίων τα 250 στην Αττική και 125 στη Θεσσαλονίκη. Αριθμοί που μαρτυρούν την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών και την εξάπλωση της πανδημίας να βρίσκεται προ των πυλών, σε εθνικό επίπεδο.

Ηδη η βόρεια Ελλάδα,

βρίσκεται στο κόκκινο και οι επόμενες ημέρες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες. Σε σύσκεψη χθες στο Μαξίμου, υπο τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Σωτήρης Τσιόδρας, Νίκος Χαρδαλιάς, Γιώργος Γεραπετρίτης, Παναγιώτης Αρκουμανέας και Γρηγόρης Δημητριάδης, εξετάστηκαν όλα τα τελευταία δεδομένα και συζητήθηκαν σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο δεν ελήφθη καμία απόφαση για νέα μέτρα, παρόλο που υπάρχουν και θα ενεργοποιηθούν με βάση τα στοιχεία που καταγράφονται καθημερινά. Προς το παρόν η επιβολή τους εξετάζεται σε τοπικό επίπεδο ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας διασποράς του ιού και όχι πανελλαδικά

Τον μεγαλύτερο προβληματισμό προκαλεί η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Θεσσαλονίκη, που παρουσιάζει πολύ ανοδικές τάσεις στα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες. Σε επίπεδο συναγερμού βρίσκονται και τα Ιωάννινα, η Καστοριά και οι Σέρρες.

Ηδη τα Ιωάννινα από το πορτοκαλί που είναι σήμερα, αναμένεται να πάνε σε κόκκινο, δηλαδή στο επίπεδο 4, κάτι που μεταφράζεται σε τοπικό lockdown. Παρόμοια εξέλιξη αναμένεται και για την Καστοριά που από επίπεδο 3 (πορτοκαλί) θα μεταβεί στο ανώτατο επίπεδο προληπτικών μέτρων, οδηγώντας ουσιαστικά την πόλη σε τοπικό lockdown, όμοιο με εκείνο που επιβλήθηκε στην Κοζάνη.

Εκτός από τα τοπικά lockdown, η κυβέρνηση εξετάζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και σε περιοχές με χαμηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από μια ορισμένη ώρα το βράδυ, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Δεν υπάρχει όμως πρόθεση αυτή τη στιγμή για κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης πριν από τις 12 το βράδυ, καθώς τα προβλήματα συνωστισμού στις πλατείες παρατηρούνται αμέσως μετά.

Η επικύρωση της αλλαγής χρωματισμού και αλλαγής επιπέδου επικινδυνότητας διασποράς του ιού σε περιοχές που παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενα επιδημιολογικά δεδομένα αναμένεται να έρθει αύριο, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, και οι ανακοινώσεις σταδιακά μέχρι την Παρασκευή.

The post Koρωνοσυναγερμός με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ευρύτερη χρήση μάσκας, νέα τοπικά lockdown… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα