Handelsblatt: Τα περιθώρια για εκλογικά δώρα είναι μικρά

13:29 13/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Για αμφιβολίες των δανειστών ως προς ορισμένα στοιχεία του σχεδίου ανάπτυξης που εκπονεί η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο η Handelsblatt.

Η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ, σύμφωνα με αναδημοσίευση της Deutsche Welle, επισημαίνει ότι «πολλά στοιχεία του σχεδίου ακούγονται λογικά, ωστόσο ορισμένα σχέδια προκαλούν ανησυχία στους δανειστές». Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος καλείται να πραγματοποιήσει «μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης: Με το ‘ολιστικό’

του σχέδιο, όπως ονομάζεται το σχέδιο ανάπτυξης στους κυβερνητικούς κύκλους, δεν πρέπει να πείσει μόνο τους θεσμούς». Σύμφωνα με τον Γερμανό ανταποκριτή, «εξίσου σημαντικό είναι το στοιχείο ότι το σχέδιο πρόκειται να βοηθήσει ώστε να προσελκυθούν επενδυτές και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των χρηματαγορών προκειμένου η Ελλάδα να μπορεί να αναχρηματοδοτείται και πάλι αυτόνομα μετά το τέλος των προγραμμάτων βοήθειας».

Η εφημερίδα επισημαίνει, σύμφωνα με την DW, ότι «ταυτόχρονα όμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό. Το σχέδιο θα πρέπει να στείλει στην ελληνική κοινή γνώμη τα εξής μηνύματα: η επιβολή της λιτότητας αποτελεί παρελθόν, παίρνουμε τη μοίρα μας ξανά στα δικά μας χέρια. Δεν είναι εύκολο να συνδυαστούν αυτά τα δύο. Την ώρα που οι δανειστές και οι αγορές θέλουν να έχουν τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα παραμένει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων και διατηρεί τη δημοσιονομική πειθαρχία, οι υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα προσδοκούν ότι θα αποζημιωθούν για τις στερήσεις των τελευταίων ετών. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να αγνοήσει αυτές τις επιθυμίες, σε τελευταία ανάλυση πρέπει το αργότερο το φθινόπωρο του 2019 να θέσει εαυτόν στην κρίση των ψηφοφόρων».

The post Handelsblatt: Τα περιθώρια για εκλογικά δώρα είναι μικρά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα