H «λάντζα» Ελλάδα και η «ταχύπλοος» Ευρώπη

15:47 9/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Παρακολουθώντας από τα ΜΜΕ την τραγωδία της Αίγινας σκέφτηκα πως σίγουρα επανερχόμαστε στην περίοδο του homo homini lupus est…κατά κυριολεξία! Η αγριότητα του ανθρώπου, το δίκαιο του ισχυρότερου και η μαγκιά του Έλληνα σε όλο τους το μεγαλείο! Ακόμη και μετά τον θάνατο και τον τραυματισμό τόσων αθώων ανθρώπων ο καπετάνιος του ταχύπλοου δεν παραδέχθηκε το λάθος του, ένα λάθος μοιραίο που κατέληξε σε στυγνή δολοφονία.

Οι ανθρώπινες αντιδράσεις επηρεάζονται ανεπιφύλακτα από τις συνθήκες ζωής, από την

αγριότητα της εποχής μας μέσα σε μια κρίση πολιτισμική. Από έναν κόσμο επικίνδυνο, όπου οι νόμοι μετατρέπονται σε απλές συμβουλές , όπου τα πάντα αγοράζονται και πουλιούνται, όπου η ανθρωπιά θεωρείται ελάττωμα!

Η εικόνα εμβόλισης της λάντζας από το ταχύπλοο, αυτόματα αντικαταστάθηκε στη σκέψη μου από την αντίστοιχη της Ελλάδας, που καθημερινά δέχεται παρόμοια «εμβόλιση» από την αβασάνιστη κυβερνητική εφαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής λιτότητας…Και οι καπετάνιοι Έλληνες και Ευρωπαίοι δεν αισθάνονται καμία ευθύνη, γιατί και αυτοί, όπως δικαιολογήθηκε ο καπετάνιος της λάντζας, έχουν πάντα προτεραιότητα στο δρόμο…και η χώρα μας στη…λάντζα !

Keywords
Τυχαία Θέματα