H άνοδος της θερμοκρασίας στη Γη θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς στον αιώνα μας

14:38 1/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Ακόμη κι αν οι άνθρωποι κατάφερναν να σταματήσουν άμεσα και ολοκληρωτικά όλες τις εκπομπές «αερίων του θερμοκηπίου», η Γη θα συνέχιζε να αυξάνει θερμοκρασία έως το τέλος του τρέχοντος αιώνα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό ότι η θερμοκρασία του πλανήτη θα ξεπεράσει το θεωρούμενο ως όριο ασφαλείας των δύο βαθμών Κελσίου στη διάρκεια του αιώνα. Η πιθανότητα, η θερμοκρασία να αυξηθεί από δύο έως πέντε βαθμούς Κελσίου έως το 2100, εκτιμάται στο 90%.

Αν συνεχισθεί

ο σημερινός ρυθμός εκπομπών αερίων για τα επόμενα 15 χρόνια, τότε το πιθανότερο είναι ότι η θερμοκρασία του πλανήτη μας θα έχει αυξηθεί κατά 1,5 βαθμούς έως τότε (2032), σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον.

Οι ερευνητές δίνουν πιθανότητα μόνο 5% η άνοδος της θερμοκρασίας της Γης να μην ξεπεράσει έως το 2100 τους δύο βαθμούς σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, ενώ υπολογίζουν μόνο στο 1% την πιθανότητα να περιορισθεί κάτω από 1,5 βαθμούς η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας έως το τέλος του αιώνα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα