Guardian: Ο Τσίπρας κινδυνεύει να καταστεί ο «χρήσιμος ηλίθιος» του Πούτιν

11:17 3/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Ένα ιδιαίτερα επικριτικό άρθρο εγια την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Μόσχα, γράφει η εφημερίδα Guardian.

Το γνωστί έντυπο τονίζει, ότι με το ταξίδι αυτό ο Τσίπρας κινδυνεύει να καταστεί ο «χρήσιμος ηλίθιος» του Πούτιν.

Το άρθρο υπογράφεται από την Natalie Nougayrede και σημειώνει πως δεν είναι κακό να επισκεφτεί κάποιος τη Μόσχα, το κακό όμως είναι τι θα πει εκεί. «Δεν υπάρχει τίποτα λάθος

με το ταξίδι στη Μόσχα, αυτές τις ημέρες, ειδικά για έναν ευρωπαίο πολιτικό. Το πρόβλημα είναι αυτά που θα πει, ή θα κάνει, όταν θα είναι εκεί» υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι ο κ. Τσίπρας έχει πολλούς λόγους που αποφάσισε αυτό το ταξίδι, αφού η Ελλάδα είναι απομονωμένη από την Ευρώπη και η οικονομική της κατάσταση δραματική.

«Και μπορεί, επισήμως, η ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει πως δεν επιδιώξει να λάβει χρήματα από τη Μόσχα, ωστόσο δεν θα πει «όχι» αν της προσφερθούν», τονίζει η δημοσιογράφος υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα και η Ρωσία θέλουν να «πατήσουν» στους παλαιούς και αναντίρρητους ιστορικούς δεσμούς τους.

«Θα στοιχημάτιζα πως ο Τσίπρας θα ξαναπάει στη Μόσχα, στις 9 Μαΐου, για τον εορτασμό της 70ης επετείου από το τέλος του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Τη στιγμή που η Μέρκελ και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να μην παραστούν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία», αναφέρει η δημοσιογράφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα